Skok na osrednjo vsebino

Novice

apr  2024 23

Investicija v vgradnjo UV dezinfektorja na vodnem viru Peričnik v zaključni fazi

Kot smo že obveščali, so izvajalci del zaključili gradbena dela pri izgradnji glavnega jaška za UV dezinfektor prvi teden v marcu. Cevovodna povezava skozi jašek, v katerem bo naprava za UV dezinfekcijo, je zdaj vzpostavljena. Napravo je treba še vgraditi, nad čimer bo nadzor prevzel pooblaščeni predstavnik proizvajalca. Točen datum montaže sicer še ni znan, bo pa UV dezinfektor začel delovati junija 2024.

Zaradi montaže naprave za UV dezinfekcijo bo za nekaj ur prekinjena dobava pitne vode. V tem času bo javno komunalno podjetje Jeko istočasno izpeljalo še nekatera manjša vzdrževalna dela na trasi oz. objektih vodovodnega sistema Peričnik.

Delavci trenutno urejajo okolico jaška za UV dezinfekcijo, poleg tega tudi servisno cesto prek jaška, ki bo omogočila neposredni dostop vzdrževalcem vodovodnih inštalacij in naprave za UV dezinfekcijo s svojimi vozili.

V maju so predvidene še: odstranitev začasne ceste prek potoka Triglavska Bistrica, izvedba elektro inštalaterskih del in končna ureditev okolice gradbišča.

Na zahtevo Triglavskega narodnega parka bo potrebna dodatna ureditev trase novozgrajenega cevovoda od zajetja v smeri proti Mojstrani v dolžini približno 500 metrov. Gradbena dela bodo tako zaključena do konca maja.

Po izdelavi in predaji celotne gradbene dokumentacije investitorju, bo junija 2024 objekt predan v uporabo. To pomeni, da bo UV dezinfektor takrat začel delovati oz. opravljati svojo nalogo.

Obdelava pitne vode s postopkom presvetlitve z UV svetlobo bo za uporabnike boljša metoda dezinfekcije, saj pitne vode kemijsko ne obremenjuje ter ne vpliva na njen vonj in okus. Članek o tem, kaj vse se bo še izboljšalo z vgradnjo UV dezinfektorja, bomo pripravili v kratkem.

 

Projekt obnova vodovodnega sistema Peričnik

Prebrano 266 krat Nazadnje urejano na torek, 23 april 2024 15:45

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave