Skok na osrednjo vsebino

Novice

jan  2024 12

Obisk državnega sekretarja Marka Koprivca na Jesenicah

Obisk državnega sekretarja Marka Koprivca na Jesenicah Foto: Maja Korošec

Občino Jesenice je včeraj, 12. januarja 2024, obiskal državni sekretar, pristojen za kohezijsko politiko., mag. Marko Koprivc. Župan ga je seznanil z glavnimi izzivi in značilnostmi zemeljskih plazov v zaledju Koroške Bele. Občinska ekipa pa je državnemu sekretarju predstavila načrtovane investicije občine na kohezijskem področju za kratkoročno in srednjeročno obdobje.

Povzela je, kako in zakaj bo občina pristopila k celoviti ureditvi kopališča Ukova, keterega ustanoviteljica je občina, upravlja pa ga Zavod za šport Jesenice. Obratovanje obstoječega kompleksa kopališča, ki je razglašen za javni objekt na področju športa, je potratno in tehnološko zastarelo ter povezano z visokimi stroški energije in porabe vode. Zato je potrebna celovita posodobitev.

Občinska ekipa je državnemu sekretarju predstavila tudi, kako bo potekala prenova strojnice v Športni dvorani Podmežakla in kako bodo posodobili ledeno ploskev. Instalacija in oprema v dvorani je namreč dotrajana, obratovalni stroški so visoki, zato je potrebna celovita posodobitev.

Beseda je tekla tudi o gradnji garažne hiše v zaledju Ceste maršala Tita na Jesenicah., kjer bo predvidoma 220 parkirnih mest. Cilj je urediti sodobne parkirne poršine, v parterju objekta pa ponuditi prostore za storitvene dejavnosti. Po izgradnji parkirne hiše je v načrtu omejiti mirujoči promet v zaledju Ceste maršala Tita, sproščene površine pa urediti kot druge urbane površine. Dodatno je predvidena umestitev nove knjižnice, ki jo Jesenice potrebujejo.

Prisotni so se pogovarjali še o dveh tematikah in ju natančno razdelali: o obnovi vodovodnega omrežja Završnica (investicija se izvaja skupaj z Občino Žirovnica) in o tretji fazi izgradnje Poslovne cone Jesenice.

Širši vidik obnove vodovodnega omrežja zajema investicijo v obnovo celotnega vodovodnega sistema Završnica na območju občine Jesenice, torej od zajetja Završnica do vodohrana Šporn na Jesenicah in vključuje izgradnjo ali obnovo objektov in cevovodov na celotni trasi, vključno z izgradnjo vodohrana na Blejski Dobravi. Tudi naselji Blejska Dobrava in Lipce se namreč oskrbujeta iz vodovodnega sistema Završnica.

Prebrano 316 krat Nazadnje urejano na petek, 12 januar 2024 16:09

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave