Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2023 21

Na Stari Savi odprli novo drsališče na umetni masi

Na Jesenicah smo dobili novo športno pridobitev – drsališče na umetni masi na Stari Savi (muzej na prostem). Uradno odprtje je bilo včeraj, 20. decembra. Prvega drsalca je pozdravil tudi župan mag. Peter Bohinec, ki se je tudi sam prepričal, da drsanje na umetni podlagi ni nič manjši užitek, kot na ledu. Vzdušje pa dopolnjujejo praznične luči.

Drsališče je veliko približno 25 x 12 metrov. Po plastični ploskvi lahko drsate z navadnimi drsalkami, s čevlji pa ni dovoljeno, saj se s tem uničuje drsna površina.

Zavod za šport je omogočil brezplačno izposojo drsalk in tudi drsanje je za vse obiskovalcev brezplačno. Zraven drsališča je brunarica, kjer se lahko okrepčate. Gostinec je zagotovil tudi sanitarije,

Drsališče bo odprto vsak dan od 16:00 do 20:00. Omenjeni obratovalni čas bo veljal med delavniki, medtem ko boste ob sobotah, nedeljah, praznikih in počitnicah lahko drsali med 12. in 21. uro.

Za drsališče je poskrbelo Turistično društvo Gorje, ki ga je posodilo naši občini. V tej sezoni boste tako lahko drsalne korake pilili do 29. februarja 2024.

Prebrano 898 krat Nazadnje urejano na petek, 22 december 2023 19:32

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave