Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2023 18

Vesele urice starejših iz KS Sava pred božično-novoletnimi prazniki

Vesele urice starejših iz KS Sava pred božično-novoletnimi prazniki Foto: Janko Rabič

Prednovoletna srečanja starejših prebivalcev v treh krajevnih skupnostih na Jesenicah, so se v sredo, 13. decembra, zaokrožili v Krajevni skupnosti (KS) Sava. Od 356 starejših nad 75 let se jih je zbrala dobra tretjina. Deževno vreme je namreč marsikoga odvrnilo, da bi se odpravil od doma.

V imenu sveta KS Sava in Občine Jesenice je vsem pozdravne besede izrekla predsednica in hkrati podžupanja Občine Jesenice Tina Repovž. Poudarila je, da so skupna prizadevanja krajevne skupnosti usmerjena v izvajanje ciljev, da se starejši počutijo cenjene in koristne ter so aktivno vključeni pri raznih dejavnostih v svojih okoljih. Njihovi prispevki so po njenih besedah neprecenljivi pri delu in razvoju, tako krajevne skupnost kot občine. Podžupanja je ob tem vsem zaželela dobro zdravje, zadovoljstvo in toplino v prihajajočem letu 2024.

Krajanka Marija Golob je za srečanje napisala in prebrala nekaj svojih misli. Udeleženci srečanja so si ogledali tudi krajše filme o mestu, ki so jih pripravili predstavniki Gornjesavskega muzeja Jesenice. Ni manjkal niti dobri decembrski mož dedek Mraz, ki je ob lepih željah povedal tudi kakšno hudomušno na račun življenja starejših.

Prebrano 343 krat Nazadnje urejano na četrtek, 21 december 2023 15:24

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave