Skok na osrednjo vsebino

Novice

jun  2023 28

Obvestilo o objavi javnega naročila za gradnjo nezahtevnega objekta na vaškem jedru na Blejski Dobravi

BSC, poslovno podporni center, d.o.o., Kranj, je kot vodilni partner projekta LAS Gorenjska košarica - Živa dediščina, na portalu javnih naročil objavil javno naročilo za Dobavo opreme in izvedbo del v okviru projekta »Živa dediščina«. Rok za oddajo ponudb je 12.07.2023.

Občina Jesenice bo v okviru projekta izvedla naložbo v postavitev lesenega nezahtevnega objekta ob vaškem jedru na Blejski Dobravi za potrebe skladiščenja opreme za potrebe kulturnih dogodkov na trgu. S postavitvijo objekta bo območje vaškega jedra dokončno urejeno. Izgradnja se je pričela leta 2016, obsežnejša dela so se izvedla v okviru projekta Zelene rešitve.

Vaško jedro predstavlja osrednji družabni prostor za izvajanje različnih tradicionalnih in lokalnih prireditev, kot so žegnanje konj na Štefanovo, koledovanje, praznovanje krajevnega praznika, za potrebe sejemske dejavnosti, prikaz običajev, obrti, kulinarike in drugih dogodkov. Urejen vaški trg prispeva k lepšemu in privlačnejšemu videzu vasi ter spodbuja in ohranja družabno življenje na podeželju, ki privablja tudi številne obiskovalce iz okoliških krajev.

Projekt Živa dediščina delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD - izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Prebrano 302 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 03 julij 2023 19:57

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave