Skok na osrednjo vsebino

Novice

jan  2023 12

Prvi korak h gradnji novih stanovanjskih objektov pri TVD Partizan Jesenice

Pogodbo sta podpisala župan mag. Peter Bohinec in direktor podjetja Savaprojekt d.d. s Krškega Urban Žigante. Pogodbo sta podpisala župan mag. Peter Bohinec in direktor podjetja Savaprojekt d.d. s Krškega Urban Žigante.

V Kabinetu jeseniškega župana mag. Petra Bohinca je danes potekal uradni podpis pogodbe za izdelavo projektne dokumentacije za gradnjo komunalne opreme na območju OPPN Partizan. Komunalna oprema zemljišča je namreč pogoj za gradnjo dveh stanovanjskih objektov, ki jih bo na tem območju zgradil Stanovanjski sklad Republike Slovenije.

V sklopu pogodbe, ki sta jo podpisala župan mag. Peter Bohinec in direktor podjetja Savaprojekt d.d. s Krškega Urban Žigante, je predvidena izdelava projektne dokumentacije za gradnjo gospodarske javne infrastrukture na območju OPPN Partizan, natančneje cestno omrežje s cestno razsvetljavo, vodovodno in hidrantno omrežje, kanalizacijo komunalne odpadne in padavinske odpadne vode ter vročevodno, elektroenergetsko, telekomunikacijsko in KTV omrežje. Vrednost pogodbe znaša 120.470,36 €.

Po izdelavi projektne dokumentacije in pridobitvi gradbenega dovoljenja bo Občina Jesenice lahko pristopila k sami izgradnji omenjene gospodarske javne infrastrukture, ki je pogoj, da lahko Stanovanjski sklad RS na tem območju zgradi načrtovana stanovanjska objekta. Župan mag. Peter Bohinec je ob podpisu pogodbe povedal:

"Kot župana me danes zelo veseli, da smo uspeli izvesti prvi korak k reševanju stanovanjske problematike na Jesenicah in z njim bomo zagotovili nove stanovanjske in bivanjske prostore za naše mlade družine. Podpisali smo pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije za komunalno opremo na območju TVD Partizana in s tem zagotovili pogoje za pričetek gradnje blokov z novimi stanovanji in podzemno garažo".

Investiciji, torej gradnja komunalne opreme in gradnja stanovanjskih objektov, se bosta, kakor računamo na Občini, izvajali hkrati, saj je tudi Stanovanjski sklad RS že izbral izvajalca za projektiranje stanovanjskih objektov in zunanje ureditve le-teh. Gradbeno dovoljenje po trenutnem terminskem planu pričakujemo še v letošnjem letu, za izgradnjo komunalne opreme bo Občina Jesenice v svojem proračunu zagotovila okrog milijon evrov.

Prebrano 563 krat Nazadnje urejano na petek, 13 januar 2023 08:46

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave