Skok na osrednjo vsebino

Novice

nov  2022 24

Vgradnja UV dezinfektorja na zajetju Peričnik pred začetkom izvedbe

V Kabinetu jeseniškega župana Blaža Račiča je danes potekal uradni podpis pogodbe z izbranim izvajalcem za vgradnjo UV dezinfektorja na vodnem zajetju Peričnik, podjetjem HIP PLUS. Skoraj milijonska investicija se bo pričela v kratkem.

Pogodbo za investicijo je župan Blaž Račič podpisal z direktorico podjetja HIP PLUS d.o.o. Klavdijo Babnik. Ker je oskrba z vodo najvišja prioriteta občinske uprave, je župan Blaž Račič izrazil izredno zadovoljstvo, da "smo po enem neuspelem javnem razpisu zaradi neustrezne ponudbe končno uspeli pridobiti izvajalca in se investicija, v izvedbo katere smo že od lani aktivno vlagali napore, lahko začne".

V sklopu investicije bo Občina Jesenice vgradila UV dezinfektor na vodnem zajetjem Peričnik, hkrati pa tudi obnovila odsek vodovoda med glavnim jaškom za vgradnjo UV dezinfektorja in jaškom za vzdrževanje tlaka. Umestitev UV dezinfektorja bo odpravila stalno dezinfekcijo sistema s hipokloritom in delno odpravila ukrep prekuhavanja ob manjših prekoračitvah motnosti vodnega vira. Pogodbena vrednost znaša skoraj milijon evrov (natančneje 971.751,39 € z DDV), investicija pa bo financirana iz občinskega proračuna. Občina Jesenice je za odpravo dezinfekcije s hipokloritom že lani naročila projektno dokumentacijo, v letu 2022 pa je za potrebno izvedbo pridobila služnosti lastnikov na trasi cevovoda. Investicija se bo, oziraje na vremenske razmere, pričela v kratkem, dokončana pa bo najkasneje do konca julija naslednje leto.

Prebrano 558 krat Nazadnje urejano na četrtek, 24 november 2022 15:44

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave