Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2022 20

Kviz o zgodovini mesta Jesenice: Voda in vodni pogoni

Vintgar - pogled na Stol Vintgar - pogled na Stol Gornjesavski muzej Jesenice

Občina Jesenice ob občinskem prazniku, ki ga praznuje 20. marca, skupaj z Gornjesavskim muzejem Jesenice, Mladinskim centrom Jesenice in Gledališčem Toneta Čufarja Jesenice pripravi kviz o poznavanju mesta Jesenice za jeseniške osnovne in srednje šole. Kviz se je pričel leta 2001 z namenom, da bi mladim občanom predstavili različne vsebine o zgodovini mesta Jesenice ter na ta način vzbudili pri mlajših generacijah večjo pripadnost do okolja, v katerem živimo, lani pa smo ga prvič organizirali za širšo zainteresirano javnost in ta način ohranjamo naprej.

Tako tudi letos vse, ki bi se radi preizkusili v znanju o temi letošnjega kviza, tj. voda in vodni pogoni, vljudno vabimo, da rešite kviz na objavljeni povezavi. Dostopen bo do nedelje, 20. marca 2022. Občina Jesenice bo med sodelujočimi, ki bodo pravilno odgovorili na vsa vprašanja in podali soglasje ter podatke za sodelovanje v žrebanju, izžrebala tudi prejemnike več kot 50 nagrad.

Da naloga ne bo pretežka, v priponki pod prispevkom objavljamo tudi gradivo, ki vam bo v pomoč pri reševanju kviza, hkrati pa vas vljudno vabimo tudi na predavanje na temo vode in vodnih pogonov, ki ga pripravlja Gornjesavski muzej Jesenice v sklopu priprav za kviz, in sicer v petek, 11. marca 2022, ob 16. uri v Kosovi graščini.

Organizatorja letošnjega kviza sta Občina Jesenice in Gornjesavski muzej Jesenice.

Povezava do kviza:

Prebrano 1762 krat Nazadnje urejano na sobota, 12 marec 2022 13:57

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave