Skok na osrednjo vsebino

Novice

nov  2021 15

Slovesnost ob 35-letnici delovanja Društva diabetikov Jesenice

Slovesnost ob 35-letnici delovanja Društva diabetikov Jesenice Foto: Nik Bertoncelj / Foto Vidmar
V soboto je v dvorani Gledališča Toneta Čufarja Jesenice z upoštevanjem vseh veljavnih ukrepov potekala osrednja državna slovesnost ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni in hkrati obeležitev 35-letnice delovanja Društva diabetikov Jesenice, ki sta jo v soorganizaciji Občine Jesenice priredila Zveza društev diabetikov Slovenije in Društvo diabetikov Jesenice.
Zbrane so nagovorili predsednik Zveze društev diabetikov Slovenije Robert Gratton, predsednica Društva diabetikov Sonja Ravnik in župan občine Jesenice Blaž Račič. Na slovesnosti je Društvo diabetikov Jesenice priznanja za delo podelilo štirim članom - Nuši Ferjan, Mariji Kern, Čazimu Babiču in Ivanu Berlotu, Milica Berlot pa je prejela priznanje Zveze društev diabetikov Slovenije. Za kulturni program so poskrbeli Kvintet Vintgar, Alja Wolte Sula, Ana Soklič in Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora z mezzosopranistko Moniko Bohinec, gledališki igralec Uroš Smolej pa je prebral izpoved sladkornega bolnika od soočenja z boleznijo do vsega, kar za nadaljnje obvladovanje le-te ponujajo zdravstvena stroka in aktivnosti v društvih.
Mednarodnim aktivnostim ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni smo se v občini Jesenice tudi letos pridružili tudi z osvetlitvijo objekta Gimnazije Jesenice v modro barvo.
Prebrano 538 krat Nazadnje urejano na petek, 19 november 2021 13:02

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave