Skok na osrednjo vsebino

Novice

jul  2021 16

Nov režim parkiranja pri pokopališču na Blejski Dobravi

Po novem je za parkiranje na parkirišču pri pokopališču na Blejski Dobravi, daljše do ure in pol, predvideno plačilo parkirnine. Moč ga bo opraviti na enem od dveh tam postavljenih parkomatov.

 

Občina Jesenice je na pokopališču na Blejski Dobravi vzpostavila nov režim parkiranja, ki predvideva plačilo parkirnine za vozila, ki bodo na parkirišču parkirana več kot eno uro in pol. »V zadnjih letih je predvsem v poletnih mesecih, od maja do septembra, na Blejski Dobravi moč zaznati izrazito povečano zasedenost parkirišča z avtomobili, avtodomi in avtobusi turistov in obiskovalcev soteske Vintgar. Na parkirišču pokopališča na Blejski Dobravi turisti parkirajo svoja vozila, avtodomi pa tam ostajajo parkirani tudi ponoči, kar večkrat onemogoča parkiranje obiskovalcem pokopališča. Občina Jesenice se je zato odločila, da vzpostaviti sistem parkiranja, ki bo zagotavljal nemoteno parkiranje obiskovalcem pokopališča in dopuščal pod dogovorjenimi pogoji parkiranje tudi obiskovalcem soteske Vintgar«, so svojo odločitev pojasnili na Občini Jesenice. 

Parkirišče je razdeljeno na cone, od katerih ima vsaka svojo ureditev. V coni 1 so parkirna mesta namenjena zaposlenim v pogrebni službi, cvetličarni in gostinskem lokalu, za katere je omogočeno brezplačno in časovno neomejeno parkiranje. Parkiranje je na tem območju dovoljeno le z dovolilnico za zaposlene, ki jo podeli upravljalec parkirišča. Cona 2 je namenjena svojcem umrlih, za katere je v času poslovilnih slovesnosti omogočeno brezplačno parkiranje. Tudi v tem primeru je parkiranje omogočeno z dovolilnicami, ki jih svojci dobijo od upravljalca pokopališča. Cona 3 je namenjena ostalim obiskovalcem in ima 172 parkirnih mest. Ta cona omogoča brezplačno parkiranje do ene ure in pol, kar zadošča za obisk pokopališča, predstavlja pa manj časa, kot ga večina turistov porabi za obisk Vintgarja. Po preteku ene ure in pol pa do 20.00 ure je predvideno plačilo parkirnine v višini 5 €, kar je enako kot na parkirišču v Podhomu na drugi strani soteske Vintgar. Znotraj te plačljive cone so štiri parkirna mesta rezervirana za vozila invalidov, katerih uporaba ostane brezplačna. Cona 3a je namenjena parkiranju do treh avtobusov, ki bodo za parkiranje do 4 ure plačali 20 €, za parkiranje za več kot 4 ure in do 20.00 ure pa 30 €. Parkiranje avtobusov po 20.00 uri ni dovoljeno.

Na območju parkirišča se nahajata dva parkirna avtomata, eden ob glavnem vhodu na pokopališče, drugi pa v bližini avtobusne postaje. Parkirni avtomat izda parkirni listič, tega pa je voznik dolžan namestiti na vidno mesto pod vetrobranskim steklom v vozilu. Omenjeni prometni režim v tem trenutku že velja, sicer pa bo veljal vsako leto od 1. aprila do 30. septembra. Za nadzor nad njegovim upoštevanjem bo skrbelo medobčinsko redarstvo.

Prebrano 1667 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave