Skok na osrednjo vsebino

Novice

jan  2012 13

Pohod v spomin pokojnemu gorenjskemu policistu Francu Zupanu

V ponedeljek, 9.1.2012 se je skupina aktivnih in upokojenih gorenjskih policistov ter člani GRS Bohinj, poklonila spominu na pokojnega miličnika Oddelka milice Bohinjska Bistrica, Franca Zupana, ki je izgubil življenje pri opravljanju službenih dolžnosti.
 
Pokojni Franc Zupan je bil kot službujoči miličnik, dne 9.1.1982, popoldne obveščen o ponesrečenem smučarju v Žagarjevem grabnu, ki je sestavni del smučišč na Voglu. Miličnik Zupan je aktiviral gorske reševalce in sprožil iskalno- reševalno akcijo. Med reševanjem je Zupan na zaledeneli plošči zdrsnil in zaradi posledic pri padcu umrl na kraju nesreče.
 
Ob prvi obletnici smrti smo gorenjski policisti obiskali njegov grob in organizirali pohod, do kraja nesreče. Ob drugi obletnici je bila postavljena spominska plošča in organizirana komemoracija z veliko udeležbo miličnikov, reševalcev, prijateljev in svojcev pokojnega Zupana. Od takrat dalje je postala tradicija, da se ob vsaki obletnici določena skupina, na kraj nesreče napoti peš in tam položi venec ter prižge svečko in se na pokojnika spomni z minuto molka.
 
V spomin na smrt Franca Zupana je organizirana tudi športna prireditev Zupanov memorial, kjer se na smučišču Vogel, policisti pomerimo v smučarskemu znanju.
 
S spoštovanjem

Leon Keder
Predstavnik za odnose z javnostmi
POLICIJSKA UPRAVA KRANJ

Prebrano 4061 krat Nazadnje urejano na petek, 13 januar 2012 13:51

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave