Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2020 02

Ukinitev eko otoka na Dobravski ulici na Slovenskem Javorniku

Javno komunalno podjetje JEKO ukinja ekološki otok na Dobravski ulici. Razlog je neobvladljivo stanje nepravilno odloženih odpadkov.

Javno komunalno podjetje JEKO d.o.o., Občina Jesenice in Medobčinski inšpektorat in redarstvo Jesenice že dlje časa ugotavljamo, da je ekološki otok na Dobravski ulici na Slovenskem Javorniku podvržen nenehnemu nepravilnemu odlaganju odpadkov, stanje pa je, kljub poostrenim nadzorom s strani MIR Jesenice, javnim opozorilom, osveščanju občanov o pravilnem odlaganju odpadkov ter celo kazenskim ukrepom zoper nekatere posameznike, vedno slabše. Občina Jesenice, MIR Jesenice in JEKO d.o.o. so zato sprejeli odločitev, da se ekološki otok na Dobravski ulici začasno ukine. Zaposleni podjetja JEKO bodo tako jutri izpraznili in odpeljali zabojnike za ločeno zbiranje, pospravili okolico ekološkega otoka ter obstoječo obvestilno tablo zamenjali z novo.

»Problematika z nedovoljenim odlaganjem odpadkov na omenjenem eko otoku je postala praktično neobvladljiva, saj se nedovoljeno odloženi odpadki, med njimi kosovni odpadki, zeleni odrez, gradbeni odpadki, nevarni odpadki, pojavljajo praktično vsak dan. Tovrstno stanje zaradi dodatnega čiščenja in razvrščanja odpadkov povzroča stalne nepotrebne dodatne stroške javnega komunalnega podjetja Jeko d.o.o., prav tako pa so nedovoljeno odloženi odpadki izjemno moteči za okolico,«

je pojasnil vodja MIR Jesenice Gregor Jarkovič. 

Lokalnim prebivalcem bosta še vedno na voljo bližnja ekološka otoka na Savski cesti 21 in na parkirišču nasproti Savske ceste 1, ločeno zbrane odpadke pa lahko Jeseničani brezplačno pripeljejo v Zbirni center Jesenice (od ponedeljka do petka od 10. do 17. ure in v soboto od 8. do 13. ure). V občini Jesenice je sicer skupno 117 ekoloških otokov, s katerimi upravlja javno komunalno podjetje JEKO d.o.o.

Prebrano 1512 krat Nazadnje urejano na četrtek, 03 september 2020 10:35

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave