Skok na osrednjo vsebino

Novice

apr  2020 20

RK Jesenice: "V težkih časih se izkaže, kako zelo solidarni smo Jeseničani"

Župan Blaž Račič je minuli teden obiskal prostore Območnega združenja Rdečega križa Jesenice in se tudi osebno seznanil, kako poteka delo njihovih prostovoljcev v času koronavirusa. Rdeči križ je namreč ena od organizacij, vključena v Občinski štab Civilne zaščite občine Jesenice, zato koordinacija in sodelovanje s predstavniki le-te še posebej v zadnjem mesecu poteka vsakodnevno.

Sekretarka jeseniškega območnega združenja Rina Beravs Zor je županu razkazala prostore, v katerih shranjujejo prehrambne in druge izdelke ter razložila, kako z uveljavitvijo varnostnih ukrepov za preprečitev širjenja koronavirusa trenutno poteka razdelitev prehrambnih paketov. V Rdečem križu Jesenice je približno 12 prostovoljcev dejavnih vsak dan. Mednje prištevajo tudi tiste prostovoljce, ki k vsem tistim, ki potrebujejo pomoč, razvažajo prehrambne pakete, topla kosila, tudi zdravila. Sekretarka Beravs Zorova zanje ne najde ničesar drugega kot pohvale:

"Naši prostovoljci so enkratni. V primeru kakšen potrebe še v istem trenutku priskočijo na pomoč, ne glede na uro in dan. Odlično deluje tudi naša ekipa prve pomoči, ki je na državni meji na Karavankah in v Ratečah opravila daleč največ ur dežurstva od vseh okoliških ekip."

Prostovoljcev imajo zaenkrat dovolj:

"Jeseniška skupnost se je odzvala odlično, saj se je na naš poziv javilo dovolj prostovoljcev, da v tem trenutku, k sreči, vseh sploh ni treba aktivirati," pravi Beravs Zorova. Na pomoč pa niso pristopili le posamezniki, temveč tudi gostinska in druga podjetja. "Med njimi sta gostilnica in pizzerija Chilli ter picerija Domino, ki vsak dan priskrbita po 5 toplih kosil za pomoči potrebne občane Jesenic. V sosednji pekarni Karavanke smo dogovorjeni, da vsak dan brezplačno prevzamemo neprodan kruh in pecivo, podjetje Kovinar Gradnje pa nam pomaga z enim od svojih vozil, ki so nam ga odstopili za potrebe naših prevozov. Pomoči je veliko. V težkih časih se izkaže, kako zelo solidarni smo Jeseničani",

dodaja. Občanov, za katere bi lahko rekli, da pomoč Rdečega križa potrebujejo samo zaradi posledic ali ukrepov za zajezitev koronavirusa, zaenkrat sicer ne beležijo.

"Je pa res lepo vedeti, da je skupnost, če bi prišlo do tega, pripravljena stopiti skupaj in pomagati. In brez pomoči zagotovo ne bo ostal nihče",

je zaključila Beravs Zorova.

Prebrano 1665 krat Nazadnje urejano na torek, 21 april 2020 15:59

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave