Novice

jun  2019 18

6. Sijev dan v Športnem parku Podmežakla

V nedeljo, 16. junija, je športni park Podmežakla preplavilo rekordnih 4.500 sodelavcev Skupine SIJ z družinami. Mudili so se na 6. Sijevem dnevu in v izjemnem vzdušju ponovno dokazali, da je to pomemben športno-družabni dogodek, ki vsako leto poveže vse več zaposlenih v Skupini SIJ.

Več kot štiri tisoč glava množica je uživala v pestrem programu, ki se je letos prvič odvijal junija, pred počitniškim časom. Na dogodku smo se že tradicionalno zahvalili našim sodelavcem in jim podelili priznanja in nagrade:

»To je dan vseh, ki smo z različnih koncev Slovenije in različnih poklicev združeni v veliko jeklarsko družino – Skupino SIJ. Izzivov nam nikoli ne manjka, zahtevni jeklarski trg pa stalno preizkuša našo produktivnost, inovativnost, kakovost izdelave, drznost in kreativnost v prodiranju na nove trge, zato med nami še posebej cenimo in čestitamo našim najboljšim sodelavcem in inovatorjem, ki s svojim načinom delovanja in vzorom vlečejo voz, ter jubilantom, ki so Skupini SIJ zvesti že štiri desetletja. V Skupini SIJ ne le da delamo skupaj, skupaj praznujemo in delimo tudi naše uspehe,«

je ob otvoritvenem nagovoru povedal Tibor Šimonka, član uprave Skupine SIJ.

Goste je pozdravil tudi župan občine Jesenice Blaž Račič.

Jeklena volja in moč sta se pokazali tudi v zagrizenem boju, a v znamenju fair playa, na tradicionalnem nogometnem turnirju, po katerem so morali Korošci – tako je odločila gorenjska ekipa Acroni Vroča valjarna/PDP  – prenosni nogometni pokal vrniti na Gorenjsko. Pravico na odločilnih tekmah letošnjega turnirja je delil upokojeni nogometni sodnik Darko Čeferin, ki je med drugim sodil tudi tekme Lige prvakov. Letos prvič smo podelili tudi nagrado za fair play, ki jo je prejela ekipa Goal machine iz SIJ d.d.

Otroci so svoje športne spretnosti preizkusili na različnih ustvarjalnih delavnicah ter na mini olimpijadi, ki smo jo pripravili v sodelovanju z OKS in ambasadorsko Jeklene volje Petro Majdič, ki s je pri mladih jekleno voljo prebujala s svojo navdihujočo zgodbo, ko je na olimpijskih igrah v Vancouvru bronasto medaljo usvojila s petimi zlomljenimi rebri. Med mladimi smo v posebnem kotičku akcije Znamo varno, zmoremo zdravo, pripravili tudi prilagojene aktivnosti za ozaveščanje o pomenu varnosti in zdravja pri delu, v okviru katerih so lahko poskusili zaščitno opremo, ki njihovi starši v Skupini SIJ sicer uporabljajo pri delu.

Dogodek se je v drugo polovico prevesil z glasbenim presenečenjem − z energičnim nastopom Rebeke Dremelj, pestro glasbeno vzdušje pa je skozi celoten dan ustvarjala glasbena skupina Pegaz. Skozi celoten dan, s katerega so udeleženci odšli zadovoljni sta nas do zaključka popeljala moderatorka Tea Petrovski, za komične vložke je skrbel stand up komik Ranko Babić, ki sta se ob zaključku v imenu Skupine SIJ vsem zahvalil prijeten dan, ki smo ga preživeli v družbi drug drugega.

 

Prebrano 1218 krat Nazadnje urejano na petek, 04 december 2020 09:43

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave