Skok na osrednjo vsebino

Novice

nov  2018 22

Slavnostno obeleženih 70 let hokeja na Jesenicah

Slavnostno obeleženih 70 let hokeja na Jesenicah Foto: arhiv Skupine SIJ

Jeseniški hokej letos praznuje 70 let. V torek, 20. novembra 2018, sta HDD SIJ Acroni Jesenice in Skupina SIJ to pomembno obletnico obeležila s slavnostno akademijo v Kolpernu na Stari Savi.

Na prireditvi sta partnerja, HDD SIJ Acroni Jesenice in njegov dolgoletni sponzor, SIJ Acroni Jesenice oziroma Skupina SIJ, obudila številne čudovite in prelomne trenutke jeseniškega hokeja. Zbrane sta nagovorila Anže Pogačar, predsednik HDD SIJ Acroni Jesenice, in mag. Branko Žerdoner, glavni direktor družbe SIJ Acroni. Anže Pogačar, predsednik HDD SIJ Acroni Jesenice, ki v zadnjih letih bdi nad jeseniškim hokejem, je med drugim dejal: »Biti predsednik legendarnega hokejskega kluba je velika čast in še večja odgovornost. Več kot dvanajsturni delovnik in vsi izzivi zlezejo pod kožo in postanejo tvoj način življenja. V zadnjih petih letih smo uspešno opravili številne izzive. Odprli smo nov klub, soglasno smo bili sprejeti v Hokejsko zvezo Slovenije in Mednarodno hokejsko zvezo, uspel nam je tekmovalni zagon društva. Vrnili smo tudi zaupanje pokroviteljev, javnosti, igralcev, medijev. Iz amaterske ekipe smo ponovno ustvarili profesionalno ekipo. Mlade spodbujamo k športnemu duhu, bolj zdravemu preživljanju prostega časa. V štirih sezonah v mednarodni ligi smo vedno igrali v polfinalu, v štirih sezonah smo osvojili tri naslove državnih prvakov in postali prvaki Slovenije. Želimo si, da bi se v razvoj jeseniškega hokeja vključilo še več uspešnih ljudi in podjetij iz celotne Slovenije.« Predsednik Pogačar se je zahvalil tudi Skupini SIJ, ki že dolga desetletja vztraja na mestu generalnega pokrovitelja. Glavni direktor SIJ Acroni mag. Branko Žerdoner pa je izpostavil: »SIJ Acronijevci smo z jeseniškim hokejem že vseh 70 let neločljivo povezani – zadnja leta pod okriljem družbe kot SIJ Acroni, pred tem pod imenom SŽ Acroni, še prej Železarna Jesenice. Od nekdaj smo bili ponosni na svoje korenine in trudili smo se, da skupnosti vrnemo vsaj del podpore, ki jo ta nudi nam. V zameno so naši železarji z odmevnimi zmagami ponesli naše ime daleč naokoli. Mnogi hokejisti so (bili) naši sodelavci. Verjamemo, da je današnji klub s predsednikom Pogačarjem na čelu postavljen na trdnih temeljih in na pravi poti, da si ponovno nadene lovorike nepremagljivega.« Žerdoner je ob tej priložnosti predsedniku društva Pogačarju – podobno kot njegovi predhodniki pred 70 leti – simbolično podaril nove drsalke.

Najpomembnejše mejnike jeseniškega hokeja so organizatorji praznovanja 70-letnice zbrali tudi v videu, ki si ga lahko ogledate na povezavi https://bit.ly/2zieyDL in katerega pomembno sporočilo je, da se take legende, kot je jeseniški hokej, kujejo samo z jekleno voljo. Preko videa širijo sporočilo, da je za doseganje vrhuncev na različnih področjih potrebna trdna, jeklena volja. In kdo bolje širi sporočilo o JEKLENI VOLJI kot je HDD SIJ Acroni Jesenice, ki s svojo 70-letno zgodovino dokazuje da tam, kjer je jeklena volja, ni nemogočih poti.

Ob hokejskem prazniku so se potrudili tudi na Televiziji Slovenija, saj je v njihovi produkciji nastal kratek dokumentarni film o zgodovini jeseniškega hokeja avtorjev Polone Bertoncelj in Tea Lipicerja. Premierno bo film predvajan na drugem programu Televizije Slovenija v soboto, 24. novembra 2018, ob 18.20.

Prebrano 2594 krat Nazadnje urejano na petek, 04 december 2020 09:43

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave