Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2018 11

17. srečanje občanov Šentjakoba in Jesenic na Rožci

17. srečanje občanov Šentjakoba in Jesenic na Rožci Foto: Janko Rabič

Na Rožci v Karavankah je v soboto, 8. septembra, potekalo 17. srečanje prebivalcev dveh sosednjih občin, Šentjakoba v Rožu na Koroškem in Jesenic. Organizacijo si na obeh straneh vsako leto izmenjujejo, tokrat so bili v vlogi gostiteljev člani Turističnega društva Golica v sodelovanju z Občino Jesenice.

Na Rožci v Karavankah je v soboto, 8. septembra, potekalo 17. srečanje prebivalcev dveh sosednjih občin, Šentjakoba v Rožu na Koroškem in Jesenic. Organizacijo si na obeh straneh vsako leto izmenjujejo, tokrat so bili v vlogi gostiteljev člani Turističnega društva Golica v sodelovanju z Občino Jesenice. Najprej sta zbrane pozdravila direktorica občinske uprave Valentina Gorišek v imenu Občine Jesenice in občinski predstojnik Franz Baumgartner v imenu Občine Šentjakob. Zatem so vsi odšli čez jeseniško planino do kmetije Zakamnik, kjer se je nadaljevalo družabno srečanje ob zvokih ansambla Trio 3. Organizatorji obeh občin so se letos zavzeli, da bi v prihodnje uvedli nekatere spremembe. Na Rožci naj bi se na ta dan srečali predvsem planinci, na nižji dostopnejši lokaciji pa bi lahko prišlo več starejših. Na srečanjih pa si v prihodnje želijo predvsem več mladih, ki bodo nadaljevali poslanstvo dobrososedskih odnosov, prijateljstva in medsebojnega sporazumevanja.

Omenimo še, da je bil pobudnik srečanja leta 2002 Franc Smolej iz Planine pod Golico. Tako je želel rešiti probleme, ki so se vrsto let pojavljali glede paše živine na planinah na obeh straneh Karavank. Kmalu o njih niso več govorili, srečanja pa so postala tradicionalna.

Prebrano 1955 krat Nazadnje urejano na torek, 06 september 2022 13:53

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave