Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2011 30

Stoletni jubilej Hilde Žlogar s Plavža

Hilda Žlogar Hilda Žlogar foto Janko Rabič

Občina Jesenice ima novo občanko, ki je dopolnila sto let življenja. To je Hilda Žlogar s Titove 91 na Jesenicah. Ob jubileju so jo v četrtek, 29. septembra, obiskali župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, podžupanja Vera Pintar in predstavniki njene krajevne skupnosti Staneta Bokala na čelu s predsednico Mili Ilenič. Ob čestitkah in darilu so ji izrekli predvsem želje po dobrem zdravju in počutju v novem stoletju življenja.

Hilda je domačinka s Plavža. V življenju je morala skozi različne, tudi težke preizkušnje , predvsem v mladih letih. Ima še bister spomin in se dobro spominja dogodkov iz preteklosti. Vedno je rada pomagala ljudem. Veliko ljudi jo je spoznalo, ko je vrsto let prodajala časopise v Splošni bolnišnici Jesenice.

Zdravje ji je do visoke starosti dobro služilo. Sedaj se pojavljajo bolezni značilne za visoko starost, vendar je še vedno dobro razpoložena. Rada pove, da ji danes nične manjka, ob receptu za tako dolgo življenje pa poudari, da je to skromnost in ne preobilna prehrana. Zanjo v domači hiši skrbita hčerka Nevenka in sin Tomaž. Ob jubileju je prejela številne čestitke domačih, prijateljev in znancev od vsepovsod. Najbolj oddaljena čestitka je prispela od družinske prijateljice iz Brazilije, kjer je častna konzulka.

Prebrano 6107 krat Nazadnje urejano na petek, 30 september 2011 18:53

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave