Skok na osrednjo vsebino

Novice

maj 2018 25

Miss narcis je Jeseničanka Klementina Debeljak

Miss narcis je Jeseničanka Klementina Debeljak Foto: Blaž Lavtar

Vrhunec meseca narcis je tudi letos v Planino pod Golico privabil lepo število obiskovalcev, ki so kljubovali popoldanski plohi in preživeli lepo popoldne ob tradicionalnem izboru Miss Narcis, čarovniku Toniju in medvedu Brunu, Kerlci in zvezdami večera Rock'n'bendom.

 

V Planini pod Golico že od leta 1964 ob prazniku narcis izbirajo najlepšo med narcisami, tradicionalno Miss narcis. V organizaciji Turističnega društva Golica so tudi letos pripravili izjemno prireditev, ki je pod narcisne poljane, kljub letošnjemu zgodnjemu razcvetu ključavnic znova privabila lepo število obiskovalcev. Začelo se je že zjutraj s tradicionalnim tekaškim tekmovanjem za šest ur Španovega vrha, kjer je s kar 9 vzponi tudi letos slavil  Klemen Zupan. Ob prireditvi se je odvijal tudi tradicionalni pohod po Stari rudni poti s predstavitvijo likov rudne poti, ki so znova navdušili. 

Kljub uvodni plohi pa je bila izjemno uspešna tudi osrednja prireditev z izborom za Miss narcis, ki jo je s slavnostnim nagovorom odprl župan Tomaž Tom Mencinger. Prvi pa je za zabavo najmlajših poskrbel enkratni čarovnik Toni z medvedom Brunom. Za popoldansko zabavo ob izboru Miss narcis pa je poskrbel ansambel Kerlci. Za lento Miss narcis se je v napetem izboru, ki ga je povezoval prvi glas Planice Bojan Makovec pomerilo šest tekmovalk, po tradicionalnih preizkušnjah in zbiranju glasov publike pa je zmagala Jeseničanka Klementina Debeljak, ki je poleg lente najlepše med narcisami prevzela tudi vrsto nagrad, ki so pripadle tudi obema spremljevalkama. Kot je po zaključenem izboru povedala zmagovalka, ki je poleg lente odnesla tudi vrsto lepih nagrad, je zelo ponosno na zmago, ker pozna bogato tradicijo te prireditve in je prepričana, da se bo izbor Miss narcis nadaljeval še zelo dolgo. Večerna zabava s skupino Rock'n Band pa je v Planino pod Golico privabila nove obiskovalce, tako se je zabava zavlekla pozno v noč. Kot je ob zaključku dejal predsednik TD Golica Miha Smolej, so z obiskom več kot zadovoljni, tako ocenjujejo, da je tudi letos prireditev odlično uspela, posebej pa se zahvaljujejo vsem donatorjem, sponzorjem in prostovoljcem, ki so pomagali organizirati prireditev.

 

Za fotografije, objavljene v fotogaleriji je poskrbel g. Blaž Lavtar, za kar se mu zahvaljujemo.

Prebrano 2247 krat Nazadnje urejano na petek, 25 maj 2018 13:31

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave