Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2018 22

Na osrednji slovesnosti ob prazniku občine Jesenice podelili priznanja letošnjim nagrajencem

Na osrednji slovesnosti ob prazniku občine Jesenice podelili priznanja letošnjim nagrajencem Foto: Foto Vidmar

Občina Jesenice 20. marca praznuje občinski praznik. Osrednji dogodek ob prazniku je bila, kot vsako leto, občinska proslava v Gledališču Toneta Čufarja, na kateri so bila podeljena tudi občinska priznanja za letošnje leto. Proslave so se poleg nagrajencev in občanov udeležili tudi župani sosednjih občin, poslanka Državnega zbora Maruša Škopac, gostji iz pobratene občine Trbovlje in častni občani občine Jesenice. Prisotne je tradicionalno najprej nagovoril župan Tomaž Tom Mencinger, ki je v svojem nagovoru orisal dosežke preteklega leta in predstavil načrte za leto 2018, pohvalil delo jeseniških javnih zavodov in gospodarskih družb ter se direktorjem, ravnateljem, podžupanoma Veri Pintar in Mihu Rebolju, občinskemu svetu ter predstavnikom društev zahvalil za dobro sodelovanje v preteklem letu.

V nadaljevanju večera so bila podeljena priznanja letošnjim občinskim nagrajencem.

Plaketo občine Jesenice so prejeli profesorica, mentorica dijaške gledališke skupine in predsednica Farnega kulturnega društva Koroška Bela Marija Palovšnik (v njeni odsotnosti je priznanje prevzel njen sin Gregor Palovšnik), pesnica, esejistka in pisateljica Sonja Koranter in mešani pevski zbor KD Vox Carniola (priznanje sta v imenu zbora prevzela predsednik Gregor Urh in zborovodja Steven Loy.

Plakete župana občine Jesenice so prejeli zborovodkinja Eva Jelenc Drozg, gasilec Robert Kejžar in slovenski paraolimpijec Jernej Slivnik.

Župan je že drugo leto zapored podelil tudi priznanje župana za izjemne dosežke v času šolanja, ki ga je letos prejela Jana Mlinarec, nekdanja dijakinja in zlata maturantka Srednje šole za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana, zdaj pa študentka mikrobiologije na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.

Prireditev je že tradicionalno povezoval prekaljeni voditeljski par, Branka Smole in Bojan Pogačnik, v kulturnem programu, ki vsako leto vsebuje kakšno presenečenje za prejemnike priznanj, pa so nastopili jeseniški kantavtor Elvis Fajko v spremstvu Andraža Kalana, baletka Katarina Škrjanc, ki je zaplesala ob recitaciji pesmi Sonje Koranter in gasilsko-hruščanski »Milky beer« bend, ki se je zbral in nastopil kot presenečenje za nagrajenca Roberta Kejžarja s pesmijo, napisano posebej zanj. Evi Jelenc Drozg je kot presenečenje kar iz dvorane s pesmijo čestital njen nekdanji zbor Vox Carniola, Jerneju Slivniku pa so prek video posnetka čestitali njegovi znanci – TV voditelj Peter Poles in člani skupine Rok'n'Band.

Ob koncu je prisotnim ob prazniku čestitala še podžupanja občine Trbovlje Maja Krajnik, ki si je z županom Tomažem Tomom Mencingerjem izmenjala simbolični darili ob letošnji 40. obletnici pobratenja občin Trbovlje in Jesenice.

Prebrano 3830 krat Nazadnje urejano na četrtek, 12 april 2018 20:58

Mediji

https://youtu.be/-8UY3Zaq4dw GTV - Gorenjska televizija

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave