Skok na osrednjo vsebino

Novice

maj 2017 29

Evropski dan parkov praznovali s čopičem v roki

Evropski dan parkov, 24.5.2017 smo na Jesenicah praznovali s slikarsko delavnico v Zoisovem parku. Razvojna agencija Zgornje Gorenjske je v sklopu projekta Europe Direct Gorenjska organizirala delavnico na prostem, kjer smo s slikanjem poudarili pomen naravnih lepot enega prvih botaničnih vrtov v Sloveniji. Pod čopiči udeležencev so iz minute v minuto nastajale prave mojstrovine.

Mentorica Romana Žitko nas je usmerjala v tehniki slikanja z akrilnimi barvami. V samem parku smo imeli dovolj motivov, ki so nam pomagali pri inspiraciji, saj je park znan po okamnelem rastlinskem in živalskem svetu, bogato kulturno dediščino kraja ter botaničnem vrtu Karla Zoisa in še bi lahko naštevali.

Srečanja so se udeležili tako mlajši, kot tudi starejši občani. Ne glede na starost, si umetnik po duši vedno izbere pravi svet na svojem platnu. Tako si je tudi naš najmlajši udeleženec Tian umislil na svoji sliki igrače v Zoisovem parku. Umetnost ne pozna meja, zato si želimo tovrstnih dogodkov tudi v bodoče.

 

Eldina Čosatović, mag. posl. ved
RAGOR, Europe Direct Gorenjska

Prebrano 2108 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave