Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2016 22

S proslavo sklenili celotedensko dogajanje ob občinskem prazniku

S proslavo sklenili celotedensko dogajanje ob občinskem prazniku Foto: Foto Vidmar

V nedeljo, 20. marca, smo z osrednjo prireditvijo v Gledališču Toneta Čufarja obeležili 87 let, odkar so bile Jesenicam leta 1929 podeljene mestne pravice, s tem pa smo sklenili celotedensko dogajanje ob občinskem prazniku.

Na osrednji prireditvi ob občinskem prazniku, ki jo je organizirala Občina Jesenice, je goste v polni dvorani gledališča najprej nagovoril župan Tomaž Tom Mencinger. Ta se je, tradicionalno, ozrl na opravljeno delo in investicije s preteklega leta ter predstavil pogled in načrte za prihodnjega. Med investicijami, ki Občino Jesenice čakajo v kratkem, je omenil izgradnjo obvoznice na območju Lipc, pripravo načrtov za fazno ureditev sprehajalnih poti po dolžini mesta, hkrati pa se je dotaknil tudi začetka priprav na izgradnjo druge predorske cevi skozi karavanški predor, ki je sicer državna investicija, a bo pomembno vplivala na celotno občino Jesenice. Ob vseh teh ciljih in načrtih pa ni pozabil na pomemben prispevek sodelavcev in javnosti, ob čemer je povedal:

»Timsko delo strokovnih sodelavcev iz občinske uprave in članov občinskega sveta kot končnih odločevalcev se je že večkrat izkazalo za nujno potrebnega in  ključnega, zato je treba to složno sodelovanje še naprej negovati in nadgrajevati. Zato se na tem mestu zahvaljujem vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k uresničevanju zastavljenih ciljev. Člani Občinskega sveta in občinske uprave, podžupana Vera Pintar in Miha Rebolj, ne nazadnje tudi ravnatelji in direktorji javnih zavodov in ostalih gospodarskih družb – iskrena hvala vsem za vaše sodelovanje in prispevek.«

V nadaljevanju prireditve so bila podeljena priznanja za letošnje leto. Naziv častne občanke je prejela Mira Jazbinšek, nekdanja ravnateljica Srednje zdravstvene šole na Jesenicah ter prejemnica zlatega znaka Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije in priznanja Zdravstvene šole Jesenice, plakete občine Jesenice so prejeli nekdanji športni pedagog in trener prof. Jože Oblak, igralec, režiser in scenograf Klemen Košir ter dolgoletni predsednik in ustanovitelj Kulturnega društva Triglav Miloš Možina.

Za glasbeni vložek med programom je poskrbel odlični Simfonični orkester Jesenice pod vodstvom Natalije Šimunovič, ki se je iz 58 enkratnih glasbenikov oblikoval ravno za namen proslave ob občinskem prazniku in je ob koncu vsake skladbe požel močan aplavz. Za vsakega nagrajenca je bilo pripravljeno tudi posebno presenečenje – Klemena Koširja so tako presenetili soigralci iz gledališče igre Monty Python, Milošu Možini so zaplesale njegove plesalke iz KUD Triglav, prof. Jožetu Oblaku so spomine na bradlji obudili gimnastičarji iz Športnega društva Sokol Bežigrad, Miro Jazbinšek pa so presenetili bivši učenci iz različnih generacij. Prireditev je vodil že utečen jeseniški voditeljski par  - Branka Smole in Bojan Pogačnik.

Prebrano 3099 krat Nazadnje urejano na sreda, 22 marec 2017 11:26

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave