Skok na osrednjo vsebino

Novice

maj 2011 27

6. Pohod po stari rudni poti

pred Ruardovo graščino na Stari Savi pred Ruardovo graščino na Stari Savi

Ob Mednarodnem dnevu muzejev in mesecu narcis je Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sredo, 18.5.2011 izvedla 6. Pohod po stari rudni poti.

Pohod je bil organiziran za dve skupini. V prvi so bili tisti, ki se jim je pešačenje zdelo prenaporno, zato so si na Stari Savi brezplačno ogledali Gornjesavski muzej. Nato so se z avtobusom odpeljali v Planino pod Golico. Druga skupina se je peš po stari rudni poti podala proti Planini pod Golico. Pot je vodila preko Murove, Pejc do Prihodov in dalje mimo narcisnih poljan v Planino pod Golico.

V Planini pod Golico sta se obe skupini združili in si skupaj ogledali Alpe v malem domačega umetnika Cena Razingerja.

S tem pa pohod še ni bil zaključen, saj je sledil za mnoge najbolj zanimiv vzpon s sedežnico na Španov vrh, kjer se je ponudil lep razgled na Karavanke, gozdove in travnike vasi pod Golico in vrhove Julijskih Alp. Za okrepčilo je sledila topla malica - gobji golaž.

Po spustu v Planino pod Golico so imeli udeleženci možnost ogleda Štefelinove hiše.

Avtobus je pohodnike odpeljal nazaj na Jesenice. Razveseljivo pa je, da število udeležencev pohoda iz leta v leto narašča. Letos se ga je udeležilo 85 ljudi. Pohod je vsako leto brezplačen in ga je tudi tokrat financirala Občina Jesenice.

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske,
Edisa Alagić

Prebrano 4529 krat Nazadnje urejano na torek, 31 maj 2011 09:47

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave