Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2016 16

Europe Direct Gorenjska vas informira o mreži EURODESK

Europe Direct Gorenjska Europe Direct Gorenjska

Na Gorenjskem že od 1. januarja 2013 deluje informacijska točka Evropske unije Europe Direct Gorenjska (EDIC) v partnerskem delovanju organizacij BSC Kranj, d.o.o., Razvojna agencija Zgornje Gorenjske ter Razvojna agencija Sora, d.o.o. Informacijska točka deluje kot podaljšana roka Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

Na nas se lahko obrnete, če: imate vprašanje o Evropski uniji, vas zanima možnost zaposlovanja v EU, vas zanima selitev v državo članico EU, vas zanima brezplačno informacijsko gradivo o EU, ali pa bi radi aktivno prispevali k prihodnosti delovanja EU.

V tokratni objavi bi vam radi pozornost obrnili na mrežo EURODESK.

Eurodesk je brezplačni infoservis Evropske komisije, namenjen mladim in tistim, ki z njimi delajo – mladinskim informatorjem in voditeljem, učiteljem, socialnim delavcem, skratka vsem, ki se pri svojem delu srečujejo z mladimi in njihovimi vprašanji.Eurodesk deluje kot mreža, ki jo danes sestavlja že 33 nacionalnih Eurodesk partnerjev, podporna koordinacijska pisarna v Bruslju ter več kot 1800 regionalnih in lokalnih partnerskih mladinskih organizacij po vsej Evropi. Vse enote so med seboj povezane s pomočjo internega komunikacijskega omrežja, ki mreži Eurodesk omogoča hitro in zanesljivo iskanje informacij, po katerih sprašujejo mladi. Omrežje tako omogoča posredovanje povpraševanj za iskanje partnerjev za projekte v okviru programa Mladi v akciji, navezavo stikov z različnimi mladinskimi organizacijami iz vse Evrope, obveščanje o aktivnostih partnerjev ter posredovanje uporabnih novic in virov. 

Eurodesk Slovenija je v letu 2015 razširil svojo regionalno mrežo, ki jo tako zdaj sestavlja osem organizacij, ki delujejo na področju informiranja mladih. Kontaktne informacije o regionalnih Eurodesk partnerjih so dostopne na www.movit.si/info-servis-eurodesk/o-eurodesku/regionalni-partnerji/.

Eurodesk Slovenija posreduje informacije o aktualnih natečajih, razpisih, evropskih priložnostih za mlade in evropski mladinski politiki preko spletne strani www.eurodesk.si, Movitovih brezplačnih elektronskih iskric, tiskanega četrtletnega informatorja in v živo na sejmih in predstavitvah, namenjenih spodbujanju mobilnosti med mladimi.

Eurodesk upravlja tudi z vsebinami Evropskega mladinskega portala, in sicer bruseljska pisarna z evropskimi vsebinami, nacionalni Eurodeski pa s vsebinami za njihove države. Evropski mladinski portal predstavlja evropsko vstopno točko do informacij za mlade. Da bi bile informacije na portalu čimbolj zanimive za mlade, so usposobili 22 mladih novinarjev, ki bodo pisali prispevke za Evropski mladinski portal o temah, ki bi jih oni radi predstavili drugim mladim. Slovenske strani Evropskega mladinskega portala si lahko ogledate na www.emp.si.

Več informacij lahko pridobite na spletni strani www.eurodesk.si

O dogodkih, ki jih bomo organizirali, novicah in dogajanju v EU vas bomo obveščali tudi preko e-biltena, ki izhaja 6x letno. Na naše e-novice se lahko prijavite na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Veliko informacij si lahko pogledate tudi na Facebook profilu Europe Direct Gorenjska. Več informacij o dogodkih pa si lahko preberete na spletni strani www.ragor.si.

Če imate vprašanje o EU, vprašajte EUROPE DIRECT GORENJSKA!
Eldina Čosatović, mag. posl. ved
Informacijska točka Europe Direct Gorenjska
Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije in na lokalnem nivoju s strani Občine Jesenice, Bohinj, Gorje in Kranjska Gora.
Prebrano 2434 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 21:56

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave