Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2016 08

Podeljena priznanja za športne dosežke v letu 2015

Podeljena priznanja za športne dosežke v letu 2015 Foto: A. Sodja

V Kinu železar na Jesenicah so včeraj podelili priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije - združenja športnih zvez in Športne zveze Jesenice za športne dosežke v letu 2015.

V dvorani Kina železar na Jesenicah se je včeraj, 7. marca, na tradicionalni podelitvi nagrad športnikom, ki jo prirejata Športna zveza Jesenice in Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez, zbrala športna smetana ne le Jesenic, temveč širše zgornje Gorenjske. V imenu občine Jesenice so se je udeležili župan Tomaž Tom Mencinger in podžupana Vera Pintar in Miha Rebolj. Na prireditvi, ki jo je povezovala Branka Smole, so podelili več kot 50 nagrad, med njimi 23 priznanj Olimpijskega komiteja Slovenije. Športnikom in športnicam sta čestitala predsednik Športne zveze Jesenice Rajko Peternel in podpredsednik olimpijskega komiteja Janez Sodržnik, ki je posebej poudaril pomen športnih društev kot tistih, ki s svojim trdim delom pri mladih športnikih dolgoročno ustvarjajo vrhunske rezultate. Zbrane je nagovoril tudi župan Tomaž Tom Mencinger, ki je izpostavil, da število nagrajencev kaže, da so Jesenice še vedno športno mesto.

Priznanja olimpijskega komiteja - male statue so prejeli balinar Dejan Tonejc, padalec in tekmovalec v paraskiju Matej Bečan, ekipa paraski padalcev v sestavi Uroš Ban, Uroš Ule, Matjaž Pristavec in Matej Bečan ter njihov trener Drago Bunčič. Malo statuo sta prejela tudi padalec v skokih na cilj Anton Svoljšak in smučarska tekačica Anamarija Lampič. Za uspešno delo pa je zlato plaketo olimpijskega komiteja Slovenije prejel tudi njen trener Rok Šolar.

Zlati znak olimpijskega komiteja je prejela ekipa slovenskih padalcev za prvo mesto v ekipni kategoriji na evropskem padalskem prvenstvu, zlato plaketo pa smučar Miha Hrobat in atlet, tekmovalec v metu kopja Matija Muhar. Bronaste plakete sta prejela telemark smučar Rok Šmejic, bronasti znak pa članice slovenske članske reprezentance v kegljanju na ledu Valerija Štefelin, Silva Erman, Sabina Jančič in Mojca Mahajnc.

Posebna priznanja pa so podelili tudi športnikom, ki so na lanskih igrah specialne olimpijade dosegali odlične rezultate, tako je Katarina Šimbera za srebrno medaljo v judu prejela priznanje olimpijskega komiteja, priznanje pa so prejeli tudi Damjan Gerič za zlato medaljo v plavanju na 100 metrov prsno, Jan Lukančič za bron v kolesarjenju na 25 kilometrov in Anita Močnik za bron v plavanju na 200 metrov prosto.

Drugi del prireditve je bil v znamenju podelitve priznanj športne zveze Jesenice, kjer so pričeli s športnimi dosežki mladih. Malo priznanje športne zveze Jesenice so tako prejeli Miha Ličef, lanskoletni srednješolski prvak v gorskem teku, Vili Črv za drugo mesto na državnem prvenstvu srednjih šol v krosu, Igor Primc za srebrno kolajno v športnem plezanju, ekipa dijakinj Gimnazije Jesenice v cestnem teku in ekipa dijakov Gimnazije v cestnem teku. Malo plaketo za naslov ekipnih državnih prvakov so prejeli smučarji v alpskih disciplinah in odbojkarice Gimnazije Jesenice. Med osnovnošolci pa so mala priznanja prejeli Ernest Eman Babača - drugi na šolskem državnem prvenstvu v streljanju z zračno puško, Matevž Pogačnik ravno tako drugi na šolskem državnem prvenstvu v streljanju z zračno puško, Lara Hrovat za prvo mesto na državnem prvenstvu v umetnostnem drsanju, Julija Komac za 1. mesto v judu, Bor Kogoj za naslov državnega prvaka v gimnastiki na prožni ponjavi, Matic Pajntar za 1. mesto v disciplini kumite na državnem prvenstvu v karateju, Mark Klinar za 2. mesto v osnovnošolskem tekmovanju v judu. Priznanja pa so prejeli Nuša Ambrožič za tretje mesto na državnem prvenstvu v judu, Laura Kogoj za drugo mesto na prožni ponjavi, Nikolina Davidovič in dekleta TVD Partizana za drugo mesto in ekipno drugo mesto na prožni ponjavi, Danaja Osmančevič za tretje mesto na prožni ponjavi in Jurij Slivnik, ravno tako za tretje mesto na prožni ponjavi.

Velike plakete so prejeli državna prvakinja v umetnostnem drsanju Neja Smolej in drugouvrščena Kaja Gril, Luka Panič za naslov državnega prvaka v formah v taekwondoju, Jakob Jakopič za tretje mesto na mladinskem državnem prvenstvu v judu, Jana Razingar, Luka Ambrožič, Kati Ambrožič in Jernej Razingar, ki so v svojih kategorijah vsi osvojili tretja mesta. Katarina Šimbera je z drugim mestom na igrah specialne olimpijade dobila tudi veliko priznanje športne zveze Jesenice, poleg nje pa so ga prejeli tudi Matija Legat za drugo mesto v katah v karateju, Alem Kalamber za tretje mesto na evropskem prvenstvu v karateju ter Sara Ravnik in Aleksander Jovanovič za tretji mesti na državnem prvenstvu v karateju.

Mladinska priznanja za ekipne uspehe so prejeli mladinska ekipa Curling kluba Jesenice in ekipa kadetov U16 HD Mladi za naslov državnih prvakov, ter dekleta - kadetinje odbojkarskega kluba mladi Jesenice za naslov državnih prvakinj.

Najvišja priznanja so seveda podelili na koncu, podeljevala pa jih je podpredsednica športne zveze Jesenice, bronasta olimpijka Alenka Dovžan. Bronasto plaketo športne zveze Jesenice so prejeli Tim Pahor za odlične rezultate v judu, Nika Plečnik za naslov državne prvakinje v taekwondoju, sankača Petra Dragičevič in Tadej Dragičevič ter karateristi Nina Rupnik, Karin Pazlar in Denis Čatak.

Srebrno plaketo so si z naslovom državnih prvakov prislužili hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice, izvrstni košarkašici Nataša Mulej Rozman in Sabina Felc za izjemen prispevek jeseniški košarki in pa legendarni Tomaž Razingar za prispevek jeseniškemu hokeju.

Zlato plaketo so prejeli Tatiana Dvoršak za 30 let predanega dela v Judu, Jani Gregorič za dve desetletji vodenja sankaškega kluba Jesenice, plavalni trener Franci Fon in judoist Sergij Krajzel.

Posebno priznanje športne zveze Jesenice pa je prejela telovadka, olimpijka z osmim mestom na olimpijadi v Helsinkih leta 1952 Ada Smolnikar Bešter, s čimer je športna zveza Jesenice želela izraziti posebno spoštovanje izjemni generaciji jeseniških telovadcev. Kot je poudarila Ada Smolnikar Bešter, je izjemno vesela, da so se je po tolikšnem času spomnili in jo počastili s takšnim priznanjem, ki ji pomeni zelo veliko, saj ga je prejela od domačega kraja in domačih športnikov.

Prebrano 2470 krat Nazadnje urejano na torek, 08 marec 2016 15:52

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave