Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2015 18

Europe Direct Gorenjska vas informira o projektu Tvoja prva zaposlitev EURES

Na Gorenjskem že od 1. januarja 2013 deluje informacijska točka Evropske unije Europe Direct Gorenjska (EDIC) v partnerskem delovanju organizacij BSC Kranj, d.o.o., Razvojna agencija Zgornje Gorenjske ter Razvojna agencija Sora, d.o.o. Informacijska točka deluje kot podaljšana roka Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

Na nas se lahko obrnete, če: imate vprašanje o Evropski uniji, vas zanima možnost zaposlovanja v EU, vas zanima selitev v državo članico EU, vas zanima brezplačno informacijsko gradivo o EU, ali pa bi radi aktivno prispevali k prihodnosti delovanja EU.

V tokratni objavi bi vam radi pozornost obrnili na projekt TVOJA PRVA ZAPOSLITEV EURES. 160x160_yfej_banner2

EURES Slovenija že od leta 2012 sodeluje z različnimi partnerji in tudi kot samostojni nosilec projekta Tvoja prva zaposlitev EURES. V tem času se je v okviru omenjenega projekta v drugi državi članici EU zaposlilo 173 slovenskih državljanov.

Cilj projekta Tvoja prva zaposlitev EURES, ki je namenjen iskalcem zaposlitve in delodajalcem, je finančno pomagati približno 1.800 mladim pri zaposlitvi v drugi državi članici EU, na Norveškem ali Islandiji.

Nosilec projekta Tvoja prva zaposlitev EURES (Your first EURES job – YfEj) je švedski zavod za zaposlovanje, kot partner v projektu pa se mu je pridružil slovenski zavod  za zaposlovanje (EURES).

V projektu Tvoja prva zaposlitev EURES lahko sodelujejo mladi iskalci zaposlitve v starosti od 18 do 35 let, ki se želijo zaposliti v drugi državi EU, na Norveškem ali Islandiji ter izpolnjujejo glavne pogoje projekta.

Glede na to lahko mladi iskalci zaposlitve pridobijo finančne podpore, ki pomembno lahko olajšajo preselitev in začetek bivanja ter zaposlitev v drugi državi:

  • potne stroške za zaposlitveni razgovor,
  • stroške selitve ob zaposlitvi,
  • stroške priznavanja izobrazbe,
  • stroške jezikovnega tečaja,
  • stroške selitve za mlade s posebnimi potrebami.

Finančne podpore se uveljavljajo  na podlagi predložene vloge za posamezno vrsto podpore in ob predložitvi ustreznih dokazil. Vlogo za finančne podpore je potrebno oddati vsaj en dan pred razgovorom za delo v tujini oziroma pred odhodom v tujino in pred začetkom zaposlitve.

Ravno tako lahko v projektu Tvoja prva zaposlitev EURES sodelujejo mala in srednje velika podjetja, ki želijo zaposliti mladega iskalca zaposlitve (v starosti od 18 do 35 let) iz druge države EU, Norveške ali Islandije.

Na podlagi predložene vloge lahko pridobijo finančno podporo za uvajanje v delo, jezikovni tečaj ter administrativno in namestitveno podporo kandidatu. Tako si olajšajo vključevanje mladega iskalca zaposlitve iz druge države v svoje delovno okolje.

Več o tem, kaj  omogočajo finančne podpore, katere pogoje mora podjetje ali posameznik  izpolnjevati in kako oddati vlogo v okviru projekta je na voljo na spletnih straneh Zavoda http://www.ess.gov.si/eures/tvoja_prva_zaposlitev_eures , prav tako lahko vsi zainteresirani pošljejo vprašanje na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

O dogodkih, ki jih bomo organizirali, novicah in dogajanju v EU vas bomo obveščali tudi preko e-biltena, ki izhaja 6x letno. Na naše e-novice se lahko prijavite na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Veliko informacij si lahko pogledate tudi na Facebook profilu Europe Direct Gorenjska. Več informacij o dogodkih pa si lahko preberete na spletni strani www.ragor.si

Če imate vprašanje o EU, vprašajte EUROPE DIRECT GORENJSKA!

 

Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije in na lokalnem nivoju s strani Občine Jesenice, Bohinj, Gorje in Kranjska Gora.

Prebrano 2271 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:08

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave