Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2015 02

Varno v novo šolsko leto

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Jesenice (na kratko SPV) že vrsto let prvi šolski teden skrbi, da predvsem mlajši otroci varno pridejo v šolo. Nič drugače ni niti letos, ko skupaj s predstavniki Policijske postaje Jesenice, Medobčinskega inšpektorata in redarstva ter s člani prostovoljnih gasilskih društev v bližini osnovnih šol skrbi, da se promet okoli šol odvija nemoteno in varno. Na prvi šolski dan jim je na pomoč priskočil tudi župan Tomaž Tom Mencinger in tako pomagal skrbeti, da so osnovnošolci varno prišli do osnovnih šol.

Najbolj intenzivna skrb za najmlajše udeležence v prometu in njihove spremljevalce sicer poteka v prvem šolskem tednu, a se, v sicer zmanjšanem številu prostovoljcev, nadaljuje tudi do konca septembra, policisti in redarji pa za varnost in upoštevanje prometnih pravil v okolici osnovnih šol skrbijo celotno šolsko leto. Kljub nadzoru in opozarjanju pa redarji in policisti še vedno ugotavljajo, da prihaja do številnih prekrškov predvsem s strani spremljevalcev otrok; tudi letos sta med najpogostejšimi neuporaba varnostnih pasov v avtomobilu in nepravilno prečkanje cestišča na mestih, kjer prehoda za pešce ni. Ob tem opozarjajo, da smo otrokom najboljši zgled prav starši oziroma skrbniki, zato pozivajo k upoštevanju cestnoprometnih pravil in s tem k pravilnemu učenju otrok, kako je treba ravnati v prometu.

V ponedeljek je sicer v šolske klopi sedlo 1683 jeseniških osnovnošolcev (v to število ni vključena OŠ Poldeta Stražišarja, ki jo bo letos obiskovalo okrog 40 učencev), od tega je bilo 183 prvošolcev, ter 995 srednješolcev, v Vrtec Jesenice pa je trenutno vpisanih 667 predšolskih otrok.

Prebrano 1497 krat Nazadnje urejano na četrtek, 03 september 2015 21:08

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave