Skok na osrednjo vsebino

Novice

avg 2015 03

60 let Balinarskega kluba Jesenice

Foto: Janko Rabič Foto: Janko Rabič

Pretekli konec tedna je Balinarski klub Jesenice praznoval 60-letni jubilej, ki ga je obeležil s slavnostno sejo in s tradicionalnim balinarskim turnirjem.

V petek, 31. julija, je bila najprej sklicana slavnostna seja članov in gostov v dvorani Kolpern na Stari Savi. V uvodu je predsednik Miloš Nikolič orisal delovanje kluba in tekmovalne uspehe v šestih desetletjih. Za začetek tekmovalnega balinanja štejejo leto 1955. Ustanovili so klub in na predlog prvega predsednika Jožeta Dugarja v Bazi na Plavžu zgradili balinišče, ki je ustrezalo tekmovalnim pogojem. Začelo se je obdobje uspehov balinarskih ekip na različnih tekmovanjih, v državnih ligah in šest let v najbolj elitni super ligi. Za treninge in tekmovanja so zgradili štiri igralne steze, kasneje pa še pokrit objekt. Članom kluba so ob jubileju izrekli priznanje za delo in dosežene uspehe župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, podpredsednik Balinarske zveze Slovenije Miran Štupica in sekretar Športne zveze Jesenice Brane Jeršin. Ob jubileju so zaslužnim članom podelili priznanja za uspešno dolgoletno organizacijsko in trenersko delo v klubu ter tekmovalne dosežke. Prejeli so jih Stanko Pulec, Zdravko Pogačar, Dragomir Jokić, Stojan Sfiligoj in Jože Domevšek. Priznanji ob jubileju je prejel tudi sam klub, in sicer od Balinarske zveze Slovenije in Območne balinarske zveze Gorenjske.

V soboto, 1. avgusta, so nato na baliniščih v Bazi na Jesenicah organizirali tradicionalni, 53. balinarski turnir, ki se ga je udeležilo 14 ekip slovenskih balinarskih klubov. V uvodu so zbrane pozdravili in jim zaželeli uspešno tekmovanje podžupan občine Jesenice Miha Rebolj, sekretar Športne zveze Jesenice Brane Jeršin in predstavnik Zavoda za šport Jesenice Primož Samar. Zmagala je ekipa Premogovnika Velenje, druga je bila ekipa Balinarskega kluba Jesenice, tretja ekipa Tržiča in četrta ekipa Planine Kranj.

Prebrano 1842 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 03 avgust 2015 19:49

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave