Skok na osrednjo vsebino

Novice

apr  2015 17

Europe Direct Gorenjska vas informira o mreži EEN

Na Gorenjskem že od 1. januarja 2013 deluje informacijska točka Evropske unije Europe Direct Gorenjska (EDIC) v partnerskem delovanju organizacij BSC Kranj, d.o.o., Razvojna agencija Zgornje Gorenjske ter Razvojna agencija Sora, d.o.o. Informacijska točka deluje kot podaljšana roka Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

Na nas se lahko obrnete, če: imate vprašanje o Evropski uniji, vas zanima možnost zaposlovanja v EU, vas zanima selitev v državo članico EU, vas zanima brezplačno informacijsko gradivo o EU, ali pa bi radi aktivno prispevali k prihodnosti delovanja EU.

V tokratni objavi bi vam radi pozornost obrnili na mrežo EEN.

Enterprise Europe Network daje podporo majhnim in srednje velikim podjetjem, pa tudi velikim podjetjem, raziskovalnim institucijam, strokovnim in sektorskim združenjem, tehnološkim centrom in vsem drugim pravnim osebam, da lahko kar najbolje izkoristijo priložnosti v Evropski uniji. Enterprise Europe Network je v podporo majhnim in srednje velikim podjetjem ustanovil Generalni direktorat za podjetništvo in industrijo Evropske komisije v februarju 2008. Največja podjetniška podporna mreža v Evropi je naslednica mrež Euro Info Centrov (EIC) in Inovacijskih relejnih centrov (IRC).

Ponujajo informacije in praktične nasvete o priložnostih evropskega trga, evropski zakonodaji in o relevantnih politikah, poslovno in tehnološko borzo, ki predstavljata osnovo za iskanje primernih poslovnih partnerjev, ter informacije o javnih razpisih in mednarodnem povezovanju. Z ustvarjanjem sinergij med domačimi in tujimi organizacijami pomagajo razvijati raziskovalne in inovacijske kapacitete podjetij, spodbujajo tehnološko sodelovanje in organizirajo kooperacijska srečanja, podjetjem pa pomagajo tudi pri dostopu do rezultatov raziskav in pri prijavah na EU razpise.

S 600 centri v več kot 50 evropskih državah in približno 4.000 izkušenimi strokovnjaki, povezanimi v enotno mrežo, je Enterprise Europe Network največja mreža v Evropski uniji na področju nudenja strokovnega znanja in storitev podjetjem, univerzam, raziskovalnim organizacijam, tehnološkim centrom in drugim poslovnim in inovacijskim institucijam. Deluje v vseh državah članicah EU pa tudi v Armeniji, Čileju, Egiptu, Islandiji, Izraelu, Makedoniji, Norveški, Rusiji, Srbiji, Švici, Turčiji, v Kitajski, na Japonskem, itd.

V Sloveniji je Enterprise Europe Network prisoten v konzorciju sedmih partnerjev:

 • Institut "Jožef Stefan"
 • Univerza v Mariboru, Center za interdisciplinarne in multidisciplinarne raziskave in študije
 • Gospodarska zbornica Slovenija
 • Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
 • Mariborska razvojna agencija
 • Univerza na Primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče
 • Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT Slovenija

Mreža Enterprise Europe Network na enem mestu ponuja storitve s treh področij, in sicer:

 • pomoč pri mednarodnem poslovnem sodelovanju,
 • pomoč pri mednarodnem prenosu tehnologij in znanj,
 • pomoč pri vključevanju v projekte EU.

Enterprise Europe Network zbira ter posreduje ponudbe in povpraševanja evropskih podjetij, ki iščejo nove partnerje za trgovanje, skupen razvoj izdelkov, financiranje in za vse druge oblike sodelovanja.  Ob tem ima mreža zbranih več kot 5 000 aktualnih ponudb in povpraševanj. Ogledate si jih lahko na spletni strani (www.een.si). Vpis vaše ponudbe ali  povpraševanja je brezplačen.

Enterprise Europe Network organizira številne dvostranske sestanke ter obiske podjetij v tujini z izbranih področij: http://een.ec.europa.eu/tools/services/EVE/Event/ListEvents

Strokovnjaki mreže vam ponujajo informacije o:

 • zakonodaji EU in zakonodaji posameznih držav,
 • trgih posameznih držav EU,
 • strategiji inoviranja in zaščiti intelektualne lastnine,
 • primernih in aktualnih razpisih,
 • možnosti dostopa do finančnih sredstev za poslovne in razvojno-raziskovalne ideje.

Več informacij lahko pridobite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali si ogledate na spletni strani http://www.een.si

O dogodkih, ki jih bomo organizirali, novicah in dogajanju v EU vas bomo obveščali tudi preko e-biltena, ki izhaja 6x letno. Na naše e-novice se lahko prijavite na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Veliko informacij si lahko pogledate tudi na Facebook profilu Europe Direct Gorenjska. Več informacij o dogodkih pa si lahko preberete na spletni strani www.ragor.si.

Če imate vprašanje o EU, vprašajte EUROPE DIRECT GORENJSKA!

 

Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije in na lokalnem nivoju s strani Občine Jesenice, Bohinj, Gorje in Kranjska Gora.

Prebrano 2256 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:20

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave