Skok na osrednjo vsebino

Novice

apr  2015 15

Osnovnošolci tekmovali v znanju o prometu

Včeraj je na Osnovni šoli Koroška Bela v sproščenem in športnem vzdušju potekalo medobčinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu?«, ki ga je organiziral Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice (SPV) v sodelovanju z Osnovno šolo Koroška Bela. Organizatorjem je pri zelo uspešni izvedbi tekmovanja pomagala Policijska postaja Jesenice, Medobčinski inšpektorat in redarstvo Občine Jesenice, Alpetour Jesenice idr. Udeležilo se ga je skupno 18 učencev z OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora, OŠ 16. decembra Mojstrana, OŠ Toneta Čufarja Jesenice, OŠ Koroška Bela, OŠ Žirovnica in OŠ Prežihovega Voranca Jesenice.

Tekmovalci so se pomerili v treh disciplinah, v poznavanju cestnoprometnih predpisov, vožnji po mestnih cestah in spretnostni vožnji na poligonu, pri čemer so vsi tekmovalci pokazali veliko mero znanja in spretnosti. Prvo mesto je dosegel Aljaž Žnidar iz Osnovne šole Koroška Bela, drugo mesto Mitja Mežnarec iz Osnovne šole Žirovnica in tretje mesto Matevž Seljak iz Osnovne šole 16. decembra Mojstrana. Najboljši tekmovalec Aljaž Žnidar se bo udeležil državnega tekmovanja v kolesarjenju, ki bo potekalo konec meseca maja 2015 v Novem mestu.

Vsi tekmovalci so za svoje dosežke prejeli lepe praktične nagrade, donirane s strani sponzorjev in donatorjev (SIGR BIZJAK d.o.o., ALPETOUR POTOVALNA AGENCIJA d.d., JUNIK-M d.o.o., ZAJŠEK d.o.o., ZAVAROVALNICA TRIGLAV, TARMAN d.o.o., KLINAR ISTOK, s.p. JEKO-IN d.o.o., ASP d.o.o. in PRO LOCO TRADE d.o.o.), ki so se v letošnjem letu še posebej potrudili, OŠ Koroška Bela pa je med drugim za vse sodelujoče pripravila kosila in malice.

SPV se vsem, ki so sodelovali in pomagali pri izvedbi akcije, iskreno zahvaljuje.

Prebrano 2335 krat Nazadnje urejano na četrtek, 16 april 2015 09:02

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave