Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2015 11

Prvi sestanek delovne skupine za mladinska vprašanja

Minuli teden so se na Občini Jesenice prvič sestali člani delovne skupine za mladinska vprašanja v občini Jesenice, ki jo je z namenom povezave med mladimi in Občino Jesenice imenoval župan.

Občina Jesenice je na 36. redni seji Občinskega sveta maja 2014 sprejela Strategijo za mlade v občini Jesenice za obdobje 2014–2018. Eden od ukrepov, vključenih v strategijo, je bila ustanovitev delovnega oz. posvetovalnega telesa za mladinska vprašanja. Župan Tomaž Tom Mencinger je tako februarja s sklepom tudi uradno imenoval delovno skupino, ki trenutno vključuje 7 članov – predstavnika Mladinskega sveta Jesenice (hkrati je tudi predsednik delovne skupine), predstavnico Mladinskega centra Jesenice, predstavnici Oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve ter Oddelka za gospodarstvo na Občini Jesenice, predsednika Odbora za družbene dejavnosti pri Občinskem svetu občine Jesenice ter oba jeseniška podžupana, Miho Rebolja in Vero Pintar – po potrebi pa se bodo v delo skupine vključevali tudi predstavniki drugih organizacij.

Naloge delovne skupine so celovita obravnava področja mladine v občini Jesenice, sprejemanje mnenj in stališč ter posredovanje predlogov županu ter Občinskemu svetu občine Jesenice. Na prvem sestanku so se člani delovne skupine dogovorili za način dela ter določili aktivnosti za leto 2015. Dve pomembni nalogi, ki ju bodo opravili v tem letu sta pregled stanja infrastrukture za mladinsko delo in mlade (ter predlogi za izboljšave) ter proučitev možnosti za spodbujanje mladinskega dela.

Delovna skupina se bo na delovnih sestankih srečevala večkrat letno.

 

Prebrano 1634 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:28

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave