Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

apr  2023 07

Jeseniške novice, 7. april 2023-6

Sprejem za prijatelje iz pobratenega Nagolda

Na Jesenicah so sprejeli delegacijo iz pobratenega nemškega mesta Nagold na čelu z županom Jürgenom Großmannom.

Posebno priznanje za seniorke

Komedija Bolj stare, bolj skeglane v izvedbi skupine seniork Gledališča Toneta Čufarja Jesenice je prejela posebno priznanje na Festivalu komedije v Pekrah.

Vodeni izleti po jeseniških hribih

V sklopu projekta Pohodništvo v občini Jesenice tudi letos pripravljajo brezplačne vodene izlete po jeseniških hribih. Prvi bo v soboto, 15. aprila, in sicer Po poti meteorita.

Zbiranje žigov z vrhov

Pred novo pohodniško sezono so že začeli akcijo zbiranja žigov v planinski knjižici Po jeseniških hribih. Kdor zbere vse žige v knjižici, prejme nagrado na TIC Jesenice.

V mali kmečki raj

Kmečko doživetje na Kmetiji Smolej v Planini pod Golico po novem ni več rezervirano za posamezne prijetne, sončne dneve, tja se lahko odpravite tudi na večdnevni oddih.

Varuhov kotiček v avli občinske stavbe

Varuh človekovih pravic Peter Svetina je tudi na Jesenicah odprl Varuhov kotiček. V avli občine je stojalo z zloženkami in brošurami z informacijami o delu varuha.

Kaj se dogaja s hotelom Pošta

Stavba je še vedno v zasebni lasti, saj dedni postopek ni zaključen. Občina Jesenice je še vedno zainteresirana za odkup, saj na tem območju želi urediti parkirna mesta.

Dobrodelna razstava za kočo v Trenti

V Planinskem društvu Jesenice v sodelovanju z Dolikom pripravljajo dobrodelno prodajno razstavo slik, ki so pred leti nastale na slikarskih kolonijah na Vršiču.

Otroška predstava O ribiču in njegovi ženi

Farno kulturno društvo Koroška Bela je pripravilo otroško gledališko premiero, zgodbo O ribiču in njegovi ženi, ki je nastala pod taktirko Krištofa Marija Čušina.

Javni razpis za dodelitev sredstev za programe društev upokojencev v občini Jesenice v letu 2023

Javni razpis za sofinanciranje ukrepov za odpravo posledic zemeljskih plazov na zemljiščih v zasebni lasti na območju občine Jesenice

Javni natečaj za položajno delovno mesto direktorja občinske uprave Občine Jesenice

Javni razpis o dodeljevanju državnih pomoči de minimis za pospeševanje malega gospodarstva v občini Jesenice v letu 2023

Javni razpis o dodelitvi pomoči za ohranjanje in razvoj kmetijstva, gozdarstva in podeželja v občini Jesenice v letu 2023

Javni razpis za sofinanciranje priprave in izvedbe turističnih prireditev v občini Jesenice v letu 2023

Drugi naslovi:

Novi načelnik policijske postaje, Štiri priznanja Civilne zaščite na Jesenice, Participativni proračun tudi prihodnji dve leti, Načrt gradnje in obnov občinskih cest, Stalna razstava o izginuli vasi, Keglji včasih padajo, Ledvične bolezni potekajo tiho, Dosežek družinskega podjetja, Dobrodelni koncert za šolski atrij, Mladi talenti ponovno portretirali, Pinea otrokom še prijaznejša, Kolesarski izlet v Juretov spomin, Jesenice v znamenju harmonik, Ferata Dobršnik spet odprta, ...

Dodatne informacije

Prebrano 1134 krat Nazadnje urejano na petek, 07 april 2023 12:45

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave