Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

jan  2022 14

Jeseniške novice, 14. januar 2022-1

Jeseniške novice, 14. januar 2022-1 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Prvega novorojenčka pričakali na Jesenicah

Prvi letošnji novorojenček na Gorenjskem se je rodil prav v porodnišnici Splošne bolnišnice Jesenice, kjer je 1. januarja malo pred četrto uro zjutraj na svet prišla deklica z imenom Ema. Do poldneva sta ji sledila še deček Besi in deklica Mia, oba sta se rodila staršema, ki sta tudi doma z Jesenic. Prav tako kot Ognjen, zadnji novorojenček v lanskem letu.

Praznični koncert godbenikov na ledu

Pod vodstvom umetniškega vodje in dirigenta Dejana Rihtariča so izvedli nov, svež program skladb, predvsem znanih slovenskih zimzelenih popevk in evrovizijskih uspešnic. Gostja je bila slovenska pevka Eva Boto, ki je navdušila občinstvo.

Prazniki, ki jih preživiš v službi

Diplomirana medicinska sestra Nada Macura Višić iz Splošne bolnišnice Jesenice je ena tistih, ki so velik del zadnjih božično-novoletnih praznikov preživeli v službi. Delala je tudi na božični večer in božič, nekaj prazničnega vzdušja pa so skušali pričarati tudi v službi: urgenco so osvetljevale božične lučke, okrašene smrekice, slišale so se božične pesmi ...

Izidi Jeseniških novic v letu 2022

Po novem bodo jeseniška gospodinjstva prilogo Jeseniške novice v nabiralnike prejemala že ob četrtkih.

Termini cepljenja v ZD Jesenice

V Zdravstvenem domu Jesenice organizirajo Dneve cepljenja.

Vpis v vrtec bo v začetku februarja

Od 1. do 4. februarja bo potekal vpis v Vrtec Jesenice za šolsko leto 2022/2023.

Brezplačno drsanje za mladino

Občina Jesenice je v proračunu za leto 2022 zagotovila finančna sredstva za brezplačno drsanje jeseniških otrok in mladostnikov v Športni dvorani Podmežakla.

Izredna seja je bila nesklepčna

Zaradi problematike visokih cen ogrevanja in ravnanja z odpadki sta svetniški skupini Levica Jesenice in SD sklicali izredno sejo občinskega sveta.

Nova direktorica ZD Jesenice

Prvega januarja je vodenje Zdravstvenega doma Jesenice prevzela Maja Robič, specialistka družinske medicine, ki dela kot domska zdravnica v domu starejši.

Izpust plina vznemiril domačin

V družbi SIJ Acroni je v obratu za predelavo debele plo­čevine prišlo do izpusta du­šikovega dioksida. Oblak dima rdečerumene barve je vznemiril domačine.

Domska kavarna Bukvica

 V Domu upokojencev dr. Franceta Bergelja so odprli domsko kavarno. Namenjena je srečanjem in pogovorom, na voljo imajo tudi pestro ponudbo slaščic.

Dodatne informacije

Prebrano 1271 krat Nazadnje urejano na četrtek, 13 januar 2022 14:43

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave