Skok na osrednjo vsebino

Medijsko središče

Miha Potočnik

Sodobno središče Plavža, ki bo urejen prostor za srečevanje, druženje, dogodke in prireditve.

Vsako leto od 16. do 22. septembra poteka Evropski teden mobilnosti, v katerem sodeluje tudi Občina Jesenice.

Vabljeni, da se nam pridružite na Trgu Toneta Čufarja to soboto, 23. septembra, od 10. ure dalje. Predstavili se vam bodo Jeseniški klubi in društva. Obiskovalci se boste lahko preizkusili v različnih športnih aktivnostih in se pozanimali o vadbah.

V soboto, 16.9.2023 so v Športnem parku Podmežakla na Jesenicah potekale tradicionalne Športne igre zaposlenih. Ponudba različnih oblik aktivnega preživljanja prostega časa je na srečo vse večja, saj so na ta dan na Jesenicah potekali sočasno kar štirje dogodki.

Občina Jesenice in Občina Šentjakob v Rožu sta za utrditev medsebojnih odnosov in dolgoletnega sodelovanja prebivalcev obeh občin leta 2007 sklenili Pogodbo o partnerskem sodelovanju.

Pri Planinskem društvu Jesenice ob ostalih društvenih dejavnostih posebno pozornost namenjamo spodbujanju zdravega gibanja v gorski naravi, tako med člani kot med vsemi prebivalci občine Jesenice pa tudi širše.

V mesecu maju 2023 se je pričela tehnična sanacija školjke bazena na kopališu Ukova.

Soteska Vintgar je v letu 2023 postala prva naravna vrednota v Sloveniji z omejenim obiskom. Skrbnik soteske, Turistično društvo Gorje predlaga, da obisk načrtujete v jutranjih ali popoldanskih urah in si pravočasno zagotovite spletne vstopnice, ker je soteska med 10. in 13. uro je soteska najbolj obremenjena.  

Na Občini Jesenice smo zaradi zagotavljanja čim večje dostopnosti storitev spremenili uradne ure Občine Jesenice.

Konec maja je izvajalec HIP plus d.o.o. pričel z deli na trasi vgradnje UV dezinfektorja na vodnem viru Peričnik. Kmalu po začetku je nominiral podizvajalca VGP d.d., ki v sedanji fazi izvaja večino gradbenih del.

Ob TVD Partizan je izvajalec HIP KA d.o.o. pričel s polaganjem granitnih robnikov ob sami cesti, v nadaljevanju je predvidena vgradnja granitnih kock kot zaključek pločnika.

S pričetkom šolskih počitnic se bodo na Osnovni šoli Poldeta Stražišarja Jesenice pričela izvajati investicijsko vzdrževalna dela v pritličju šole, in sicer z ureditev učilnic, knjižnice, t.i. dnevnega prostora, razdelilne kuhinje z jedilnico, garderob za zaposlene in sanitarij.

Občanke in občane, ljubitelje cvetja, vabimo, da se prijavite k sodelovanju v akciji »Najlepša cvetlična zasaditev v občini Jesenice v letu 2023«.

Predloge lahko pošljete po elektronski  pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.,  najkasneje do 31.08.2023. Predlogu priložite tudi fotografijo vaše cvetlične zasaditve.

Uporabne povezave