Skok na osrednjo vsebino

EuroBasket 2013 [Arhivska stran]

eurobasket2013
apr  2013 23

Občino Jesenice obiskal tudi veleposlanik Bosne in Hercegovine Slavko Puljić

veleposlanik Bosne in Hercegovine Slavko Puljić in župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger veleposlanik Bosne in Hercegovine Slavko Puljić in župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger

Župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger je včeraj v svojem kabinetu gostil nj. eksc. gospoda Slavka Puljića, veleposlanika Bosne in Hercegovine. Tema pogovora je bil bližajoči se EuroBasket 2013 in sodelovanje pri promociji tako Jesenic kot Bosne in Hercegovine. Veleposlanik Puljić, sicer nekdanji vojaški general, je tako Občino Jesenice obiskal kot četrti veleposlanik iz vrst predstavnikov držav, ki se bodo v predtekmovalnem delu EuroBasketa 2013 pomerile na Jesenicah.

Občina Jesenice je pred dvema mesecema v sodelovanju z Mestnim organizacijskim odborom za pripravo EuroBasketa 2013, veleposlaništvom šestih držav, ki jih bodo v začetku septembra v predtekmovalnem delu EuroBasketa 2013 gostile Jesenice, poslala vljudnostno pismo s prošnjo za sodelovanje pri pripravi tega enkratnega dogodka. Na vljudnostno pismo se je večina veleposlaništev že odzvala in občino Jesenice tudi že obiskala, danes pa je jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger gostil še nj. eksc. gospoda Slavka Puljića, veleposlanika Bosne in Hercegovine. Poleg župana, podžupanje Vere Pintar in direktorja občinske uprave mag. Vitomirja Pretnarja, sta se sprejema udeležila tudi Silvo Poljanšek, vodja Mestnega organizacijskega odbora, in Vera Djurić Drozdek, članica Mestnega organizacijskega odbora, ki skrbi za področje promocije.

Po začetni predstavitvi Jesenic, kjer je župan Tomaž Tom Mencinger predstavil predvsem bogato železarsko zgodovino mesta in vpliv slednje na današnjo gospodarsko podobo mesta, in veleposlanikovi predstavitvi tako sebe kot svojega dela, sta Silvo Poljanšek in Vera Djurić Drozdek predstavila še delo Mestnega organizacijskega odbora. Ta mora v skladu s pogodbo o organizaciji predtekmovalnega dela EuroBasketa 2013 zagotoviti 6 lokalnih barov oziroma restavracij, ki bodo v času predtekmovalnega dela EuroBasketa 2013 na Jesenicah služila kot stičišče navijačev posamezne reprezentance. Slednji bodo opremljeni v duhu posamezne države, pri tem pa naj bi na pomoč priskočila tudi veleposlaništva teh držav. S promocijskim materialom, z zastavami in tudi glasbo bodo namreč veleposlaništva pomagala, da bodo države predstavljene na najboljši možni način, s tem pa ne bodo poskrbeli le za dobro počutje lastnih navijačev, temveč tudi za počutje navijačev drugih reprezentanc, ki bodo prišli v ''njihov'' bar oziroma restavracijo. V času predtekmovalnega dela EuroBasketa 2013 na Jesenicah je en dan namenjen tudi počitku, ko na sporedu ne bo košarkarskih tekem. Tisti dan bo zato namenjen predstavitvi držav, ki gostujejo na Jesenicah, kar pomeni, da se bodo lahko obiskovalci seznanili tako s kulinariko kot s kulturo posamezne države. Tudi pri tem pa bo seveda zelo dobrodošla pomoč veleposlaništev, saj je želja Občine, da bi vse države, katerih reprezentance gostujejo na Jesenicah, predstavili tako, da si bodo tako navijači in člani reprezentanc kot ostali obiskovalci tudi po končanem prvenstvu Jesenice zapomnili v najboljši luči in se k nam še kdaj vrnili.

Veleposlanik Puljić je načrte Občine Jesenice in Mestnega organizacijskega odbora pozdravil z velikim odobravanjem, dodal pa je tudi, da je to za občino ogromen organizacijski zalogaj, za katerega pa ne dvomi, da ne bo izpeljan tako, kot mora biti. Poudaril je, da se pri svojem delu trudi za čim boljše sodelovanje z vsemi državami bivše Jugoslavije, tudi s Slovenijo, ki jo ima izjemno rad, zato je predlagana oblika sodelovanja vsekakor sprejemljiva in bo z veseljem pomagal po svojih najboljših močeh.

Nj. eksc. gospod Slavko Puljić je tako že četrti veleposlanik, ki je v zadnjih nekaj mesecih obiskal Občino Jesenice. Pred njim je župan Tomaž Tom Mencinger sprejel že litvansko veleposlanico Izoldo Bričkovskiene, makedonskega veleposlanika Igorja Popova in črnogorskega veleposlanika Ivana Milića, svoj obisk pa je v mesecu maju že najavil tudi latvijski veleposlanik Bahtijors Hasans.

Prebrano 4646 krat Nazadnje urejano na torek, 07 maj 2013 11:23