Skok na osrednjo vsebino

EuroBasket 2013 [Arhivska stran]

eurobasket2013
EuroBasket 2013 [Arhivska stran] - Občina Jesenice

Uradna himna EuroBasket2013

Zoran Predin & CoverLover : V ritmu Triglava ( Rad imam košarko ) - I feel Basketball ( In The Beat Of Basketball )

GROUP B - Podmežakla Arena, Jesenice

  14:30 17:45 21:00
Wednesday, 4. SEP 2013 LAT - BIH MKD - MNE SRB - LTU
Thursday, 5. SEP 2013 MNE - LAT BIH - SRB LTU - MKD
Friday, 6. SEP 2013 MNE-BIH LAT - LTU MKD - SRB
Sunday, 8. SEP 2013 BIH - MKD SRB - LAT LTU - MNE
Monday, 9. SEP 2013 LAT-MKD LTU - BIH MNE - SRB

okt 2013 04
Košarkarska zveza Slovenije je poslala zahvalo županu ob­čine Jesenice Tomažu Tomu Mencingerju in vodji mes­tnega organizacijskega odbo­ra Silvu Poljanšku za uspešno izvedbo EuroBasketa 2013 na Jesenicah. Generalni sekretar zveze Iztok Rems se zahvaljuje vsem na Jeseni­cah, ki so sodelovali pri izved­bi, tudi prostovoljcem. Kot je zapisal, je prvi krog EuroBa­sketa potekal izjemno, tako glede skupnega števila gle­dalcev na tekmah, obiska šte­vilnih ljubiteljev košarke kot tudi pri gledanosti prenosov tekem, kar je bila tudi odlična promocija za mesta, ki so bila prireditelji tekmovanj.
 Ekipa 1. Francija 2. Litva 3. Španija 4. Hrvaška 5. Slovenija 6. Ukrajina 7. Srbija 8. Italija 9. Finska 9. Belgija 11. Latvija 11. Grčija 13. Bosna in Hercegovina 13. Češka 13. Velika Britanija 13. Švedska 17. Nemčija 17. Črna Gora 17. Gruzija 17. Turčija 21. Makedonija 21. Izrael 21. Rusija 21. Poljska
Uradna navijaška cona oziroma Official Fan zone je locirana na področju Stare Save na Jesenicah, kjer je na vsakem koraku vidna bogata železarska tradicija. Staro Savo povezuje trg, ki s preurejeno podobo postajo novo središče družabnih prireditev na Jesenicah, mesto zbiranj in srečevanj. Pred kratkim je bila Stara Sava nagrajena kot 3. najlepše mestno jedro v Sloveniji. Uradna navijaška cona bo dala vsem priložnost, da občutijo vzdušje košarkarskih počitnic ter ponudila ogled tekem na velikem zaslonu predvsem za navijače, ki ne bodo uspeli priti v Športno dvorano Podmežakla ter seveda vse ostale košarkarske navdušence željnih zabave ter športa. V bližnji okolici so parkirna mesta od katerih vodi glavna povezava skozi Uradno navijaško cono do Športne dvorane Podmežakla. Pred glavnim vstopom v Uradno navijaško cono (avtobusno postajališče Stara Sava) bo t.i. ''hot-spot'' za vse navijače ter obiskovalce tekem v Športni dvorani Podmežakla, kjer jim bo na bližjih okoliških parkiriščih omogočeno parkiranje.
Jesenice - V času EuroBasketa 2013 bo na Jesenicah veljal posebni prometni režim, s pomočjo katerega organizatorji želijo obiskovalcem omogočiti nemoten prihod na tekme in odhod domov, domačinom pa karseda olajšati vsakodnevno bivanje tudi v času prvenstva. Za obiskovalce bo podvoz proti Podmežakli zaprt (skozenj bodo spuščali le VIP FIBA goste in novinarje), s sistemom obvestilnih tabel pa bodo usmerjeni na krožišče pri občinski stavbi, od tam pa jih bodo usmerjevalne table in redarji usmerjali na prosta (brezplačna) parkirišča. Parkirišča za obiskovalce bodo pod občinsko stavbo oziroma stavbo upravnega centra, obiskovalcem pa bo namenjena tudi polovica parkirišča pri Sparu, parkirišča trgovskih centrov Lidl in Tuš pa ne bodo uradna parkirišča prvenstva. Obiskovalcem bo namenjen tudi del parkirišča na območju Kolperna in bivšega Fiproma, tam bodo parkirali tudi taksisti in invalidi. Avtobusi bodo obiskovalce lahko odložili na avtobusni postaji ali na avtobusni postaji na Stari Savi, nato pa šli parkirat na…
Gorenjski policisti bodo danes, 2. 9. 2013, z vozili policije za spremstvo, v  prometu,  začeli  spremljati vozila udeležencev evropskega košarkarskega prvenstva na Jesenicah. Policisti  bodo tekmovalne ekipe, od Kranjske Gore do dvorane Podmežakla na Jesenicah  in  nazaj,  spremljali  z  motornimi  vozili  z  rdečo  in modro svetilko,  ki  pomeni,  da  morajo  vozniki  takoj  ustaviti  vozila, drugi udeleženci  cestnega  prometa  se  morajo takoj umakniti z vozišča, in dati vozilu, ki daje tak znak, in vozilu oziroma vozilom, ki ga spremlja, prosto pot.
Dvorana Podmežakla (EuroBasket2013) Ogled drugih virtualnih točk občine Jesenice.