Skok na osrednjo vsebino

EuroBasket 2013 [Arhivska stran]

eurobasket2013
apr  2013 11

Velika promocija Slovenije in evropskega prvenstva v košarki v Milanu

Ta je v nedeljo potekala v času milanskega maratona, ko se je v sončnem vremenu na ulice podalo več tisoč ljudi. Le 100 metrov stran od Duoma, glavne znamentosti Milana v strogem centru, je bilo postavljeno košarkarsko igrišče, na katerem so se v različnih nagradnih igrah lahko preizkusili mimoidoči, velik šov pa so pripravili Dunking Devilsi, ki so navdušili občinstvo.

Dogodka se je udeležil ambasador prvenstva Rašo Nesterović, ki je skupaj s predstavnikom za odnose z javnostmi EuroBasketa 2013 Anžetom Blažičem ter predstavnikom uradne turistične agencije EuroBasketa 2013 Palme Fredijem Fontatotom dan pred tem na novinarski konferenci spregovoril tudi o pomenu EP-ja za Slovenijo ter slovensko košarko, o organizaciji ter bližini Italije do Kopra, kjer bodo izbranci Simoneja Pianigianija igrali v prvem delu.

Novinarske konference se je udeležil tudi nekdanji odlični košarkar italijanske izbrane vrste ter nekdanji predsednik Košarkarske zveze Italije Dino Meneghin, ki je zbranim predstavil ljubezen Slovencev do košarke ter vnemo, s katero se lotevamo prvenstva, kot dokaz pa je izpostavil žreb v Postojnski jami, kjer je bilo po njegovem mnenju:

"Mokro, a izjemno lepo."

Da je šlo za veliko promocijo države ter prvenstva, je potrdil tudi Gorazd Skrt, direktor predstavništva Spirit v Milanu in glavni organizator dogodka.

”Evropsko prvenstvo v košarki je odlična priložnost za promocijo Slovenije kot turistične destinacije v Italiji. Za dogodek je pri naših zahodnih sosedih veliko zanimanja, kar je nedvomno pokazala tudi prestavitev v Milanu. Italijanska reprezentanca kot naročeno začenja svoje nastope v Kopru, tako da se nadejamo velikega števila navijačev – vsaj v začetni fazi – predvsem na Obali. Ob Sloveniji bom navijal tudi za njihovo izbrano vrsto. Upam, da pridejo do finala v Ljubljani 22. septembra."
  je potrdil tudi Gorazd Skrt

promo_milano

Prebrano 3620 krat Nazadnje urejano na četrtek, 11 april 2013 10:52