Skok na osrednjo vsebino

EuroBasket 2013 [Arhivska stran]

eurobasket2013
mar  2013 11

Po dveh tednih že več kot 1100 prijav za prostovoljce

Zanimanje za pomoč pri organizaciji EuroBasketa 2013 je kot kaže izjemno, saj se je v samo dveh tednih za prostovoljno delo prijavilo več kot 1.100 prostovoljcev. Prijave so možne do 20. aprila.

Vsi zainteresirani, ki se še niso prijavili, imajo možnost to storiti do 20. aprila in sicer prek prijavnice na spletni strani EuroBasketa 2013, ki jo lahko najdete tukaj.
Organizatorji EuroBasketa 2013 so na www.kzs.si/prostovoljci objavili prijavnico za zbiranje prostovoljcev, ki jih za nemoteno izvedbo največjega športnega dogodka v samostojni Sloveniji potrebujejo približno 1000. Starostna omejitev za prijavo je 18 let, mlajši pa se lahko prijavijo le v skupini in s spremstvom odgovorne polnoletne osebe prek košarkarskih klubov. Prijavijo se lahko tudi tujci, njihovo število pa bo omejeno in izrazito manjše od slovenskih prostovoljcev.

Prostovoljci lahko pri organizaciji EuroBasketa 2013 pomagajo na naslednjih delovnih področjih: tekmovalni del, IT, mediji, akreditacije, info točke, transport, usmerjanje občinstva, atašeji ekip, promocije, VIP, brisanje parketa, podpora organizaciji in navijaške cone. V prvem delu bo v vsakem mestu potrebnih cca. 150 prostovoljcev, v drugem in finalnem delu približno 400. Natančnejši opisi delovnih področij so zapisani na spletni strani www.eurobasket2013.org, oziroma na tej povezavi. Priporočeno je znanje tujih jezikov in čim daljša časovna razpoložljivost v času prvenstva.

Lokalni organizacijski odbor vsem prostovoljcem zagotavlja hrano v času dela, prostovoljsko opremo ter  potrdilo o sodelovanju, ki lahko služi tudi kot referenca, saj delo na tako pomembnem dogodku prinaša pomembne izkušnje, ki jih lahko prostovoljci vnovčijo kot odskočno desko do zaposlitve. Prostovoljstvo je priložnost ustvarjanja novih poznanstev, tudi mednarodnih, bodočih poslovnih partnerjev in košarkarjev. Zaradi svoje narave združuje ljudi različnih narodnosti, starosti in verskih prepričanj. Za večino Slovencev bo to edina priložnost v življenju, da sodelujejo na največjem športnem dogodku v Sloveniji.
 
Lep pozdrav / Kind Regards!
 
Anže Blažič
Predstavnik za odnose z javnostmi EuroBasketa 2013
EuroBasket 2013 Communications Manager

Prebrano 3628 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 11 marec 2013 14:52