Skok na osrednjo vsebino

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada

sep  2017 12

Ob Evropskem tednu mobilnosti tudi v občini Jesenice številne aktivnosti

Občinski svet občine Jesenice je na svoji redni sej v mesecu maju 2017 sprejel Celostno prometno strategijo Občine Jesenice, ki je javnosti dostopna tudi preko spletnega naslova Celostna prometna strategija. Celostna prometna strategija je  strateški dokument, s katerim občina oriše učinkovito zaporedje ukrepov na področju prometa, ki ji med uresničevanjem pomagajo doseči celostne spremembe na področju potovalnih navad, urejanja prometa in javnih površin ter posledično višjo kakovost bivanja. Velik poudarek v dokumentu predstavlja trajnostna mobilnost, ki pomeni težnjo k večji uporabi okolju prijaznih prevoznih oblik, kot so npr. pešačenje, kolesarjenje in javni potniški promet, kot tudi uporaba okolju prijaznih avtomobilov.

Za dosego ciljev opredeljenih v strategiji si Občina Jesenice na različne načine prizadeva osveščati javnost o pomenu trajnostne mobilnosti, tudi preko različnih medijev, delavnic, predstavitev in drugih dogodkov. Eden od takšnih dogodkov je tudi Evropski teden mobilnosti (ETM), ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom. V letošnjem letu poteka pod geslom »Združimo moči, delimo si prevoz«. Izvedbi ETM 2017 se je pridružila tudi Občina Jesenice. Program ETM 2017 v Občini Jesenice  bo izveden v sredo, 20. 9. 2017, ko bomo omejili motorni promet osebnih vozil v okolici občinske stavbe, osnovnih in srednjih šol ter vrtcev. Na ta dan bodo na različnih lokacijah na Jesenicah potekale tudi različne aktivnosti, delavnice in predstavitve na temo trajnostne mobilnosti.

V prilogi objavljamo celoten Program za Evropski teden mobilnosti 2017, kjer lahko najdete podrobnejšo vsebino aktivnosti ter informacije o kraju in času izvedbe posamezne aktivnosti in vas hkrati vabimo, da se udeležite katere od organiziranih aktivnosti ter z več hoje, kolesarjenja ali uporabe javnega potniškega prometa sodelujte v ETM 2017, s tem pa podprete trajnostno mobilnost in prispevate k bolj zdravemu in prijetnejšemu bivanju v naši občini.

Prebrano 3528 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.