Skok na osrednjo vsebino

Med narcise z busom [Arhivska stran]

Prvi konec tedna zabeležili ogromno število obiskovalcev narcis Foto: Janko Rabič
maj 2022 19

Prvi konec tedna zabeležili ogromno število obiskovalcev narcis

Narcise so trenutno v razcvetu tako v Planini pod Golico kot v Javorniškem Rovtu, zato smo na Jesenicah že minuli konec tedna, ko je bil prvič v tej sezoni organiziran brezplačen avtobusni prevoz do omenjenih vasi, zabeležili ogromen obisk. Samo v nedeljo se je z brezplačnimi avtobusi v vasi nad Jesenicami prepeljalo okrog 1.500 potnikov, večino tega v Planino pod Golico, poleg tega pa so se v vasi dodatno povzpeli še obiskovalci z okrog 20 avtobusi posebej organiziranega in prej napovedanega prevoza. Zaradi velikega števila obiskovalcev, ki je organizatorje, glede na število lanskih obiskovalcev v prvem tednu brezplačnega prevoza, presenetilo, je v dopoldanskem času pred avtobusi in v njih nastala tudi gneča.

»Zaradi tega marsikomu ni uspelo ujeti prvega avtobusa, ampak je moral sesti na katerega izmed naslednjih. Organizatorji smo se potrudili in takoj aktivirali vse razpoložljive dodatne avtobuse, da bi obiskovalce vseeno čim prej prepeljali na želeno lokacijo in vsem zagotovili kar se da prijeten obisk narcis. Pri tem se vsem obiskovalcem zahvaljujemo za razumevanje in potrpežljivost, celotna ekipa pa dela na tem, da se bomo v prihodnjih dveh koncih tednih takšnim težavam čim bolj izognili«,

je povedala Neli Penič v imenu organizatorjev.

Obiskovalcem, ki pa se na izlet šele odpravljajo, ponujamo nekaj nasvetov v izogib gneči:

  1. Če se ne odpravljate na Golico, ampak zgolj na izlet po navdihu, vam priporočamo manj obljudeni Javorniški Rovt, kjer vam je na voljo tudi gostinska ponudba iz Doma Pristava. Od tam se lahko čez narcisne poljane peš odpravite tudi proti Planini pod Golico in naredite krožni izlet. S tem se izognete dopoldanski gneči na avtobusu proti Planini pod Golico.
  2. Če se vseeno odločite za pohod na Golico, je ta možen tudi z Javorniškega Rovta. Navodila za pot najdete TUKAJ
  3. Tisti, ki imate s sabo štirinožne prijatelje, se lahko v Planino pod Golico odpravite iz Jesenic po Stari rudni poti. Parkirate lahko v bližini Zdravstvenega doma Jesenice in se po gozdni in zgodovine polni poti podate na približno uro in pol trajajočo pot. V Planini pod Golico vas bo za nagrado pričakala gostinska ponudba. Navodila za pot najdete TUKAJ.
Prebrano 1875 krat Nazadnje urejano na 0, 19.05.2022 11:51

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

* URADNE URE

  • Januar, februar, marec, april, oktober, november, december
  • ponedeljek–petek:
    8.00–12.30 in 13.00–16.00
  • sobota, nedelja: zaprto
  • Maj, junij, september
  • ponedeljek–petek:
    8.00–12.30 in 13.00–16.00
  • sobota:
    10.00–12.30 in 13.00–16.00
  • Julij, avgust
  • ponedeljek–petek:
    9.00–12.30 in 13.00–19.00
  • sobota:
    10.00–12.30 in 13.00–16.00