Skok na osrednjo vsebino

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada

okt 2016 03

Evropski teden mobilnosti 2016 - program dogodkov in foto arhiv

Občina Jesenice je pristopila k izdelavi Celostne prometne strategije. Celostna prometna strategija (CPS) predstavlja strateški dokument, s katerim občina oriše učinkovito zaporedje ukrepov na področju prometa, ki ji med uresničevanjem pomagajo doseči celostne spremembe na področju potovalnih navad, urejanja prometa in javnih površin ter posledično višjo kakovost bivanja. Velik poudarek v dokumentu predstavlja trajnostna mobilnost, ki pomeni težnjo k večji uporabi okolju prijaznih prevoznih oblik, kot so npr. pešačenje, kolesarjenje in javni potniški promet, kot tudi uporaba okolju prijaznih avtomobilov.

Celostna prometna strategija vključuje pristope, ki dajejo poudarek na dostopnosti in mobilnosti prebivalcev, hkrati pa poskušajo izboljšati kakovost življenja in bivanja v mestih. Vemo, da je motorni promet eden glavnih povzročiteljev hrupa in slabe kakovosti zraka v mestih, zato je njegovo zmanjšanje ključnega pomena za dvig kakovosti življenja v mestih.

Občina bo pri pripravi Celostne prometne strategije, ki jo bo v končni fazi sprejel Občinski svet občine Jesenice, na različne načine sodelovala tako s strokovno javnostjo kot tudi z vso zainteresirano javnostjo ter prebivalci občine Jesenice, npr. preko delavnic, anket, javnih predstavitev in organiziranih dogodkov.

Eden od teh dogodkov je tudi Evropski teden mobilnosti 2016 (ETM 2016), ki bo potekal od 16. – 22. septembra, in v katerem bo Občina Jesenice skozi različne dogodke poskušala predstaviti pojem trajnostne mobilnosti in njegov pomen ter vpliv na okolje in ljudi. Program ob ETM 2016 bo izveden v torek, 20. 9. 2016, ko bo Občina Jesenice poskušala omejiti promet osebnih vozil v središču mesta Jesenice kot tudi v okolici občinske stavbe, osnovnih in srednjih šol ter vrtcev. Na ta dan bodo na različnih lokacijah na Jesenicah potekale tudi različne aktivnosti, delavnice, predstavitve in razprave na temo trajnostne mobilnosti.

V tej objavi je predstavljen tudi Program za Evropski teden mobilnosti 2016, kjer lahko najdete podrobnejšo vsebino aktivnosti ter informacije o kraju in času izvedbe posamezne aktivnosti. Navedeni program in vsebine ob ETM 2016 so dosegljive tudi na spletni strani Občine Jesenice www.jesenice.si

Vljudno vabljeni, da se udeležite katere od organiziranih aktivnosti ter z več hoje, kolesarjenja ali uporabe javnega potniškega prometa sodelujte v ETM 2016 in s tem podprete trajnostno mobilnost in prispevate k bolj zdravemu in prijetnejšemu bivanju v naši občini. Že vnaprej se vam iskreno zahvaljujemo za vaše sodelovanje in podporo ter vas lepo pozdravljamo!

Prebrano 4617 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.