Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jun  2016 30

Natečaj Idejna zasnova maskota občine Jesenice 2016

1. IZVAJALEC NATEČAJA

Izvajalec javnega natečaja je Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice. Pristojni oddelek za izvedbo natečaja je Oddelek za gospodarstvo.

 

2. NAMEN IN PREDMET NATEČAJA

Namen natečaja je izdelava idejne zasnove za maskoto občine Jesenice.

Maskota mora prispevati k povečanju prepoznavnosti občine Jesenice. Maskota mora odražati zgodovinske in turistične značilnosti občine.  Maskota naj bo na pogled prijazna,  pozitivna in zabavna, nikakor ne žaljiva. Maskota bo vključena v promocijske aktivnosti občine Jesenice z namenom povečanja prepoznavnosti. Maskota naj bo predstavljena z vseh strani (sprednja, hrbtna in s strani). Maskote morajo biti izvirne, prvič predstavljane in še ne smejo obstajati na trgu.

Predmet natečaja je izdelava idejne zasnove za maskoto občine Jesenice.

Idejna zasnova mora bit v tiskani verziji v velikosti od A4 do A3 formata lahko na več listih in v elektronski verziji na elektronskem nosilcu. 

Idejna zasnova mora obvezno vsebovati:

  • Ime maskote
  • izgled maskote,
  • razmerja maskote (velikost),
  • barve in barvne pojavnosti,
  • črkovne vrste (tipografija),
  • vsaj pet različic uporabe maskote(navedbo npr. obeski za ključe, uporabo za spletna omrežja, uporabo za zloženko, kostum maskote z navedbo materialov za promocijske prireditve, majice ipd.)
  • Maskoto v obliki jpg, cdr, pdf ali jpeg formatu v ločljivosti najmanj 300 dpi v barvni in črno beli verziji.

V primeru več idejnih zasnov, mora biti vsaka vložena v ločeni prijavi.

3. KDO LAHKO SODELUJE NA NATEČAJU

Na natečaju lahko sodelujejo pravne osebe in vse fizične osebe od 15. leta dalje. En prijavitelj lahko odda največ pet različnih prijav.

 

4. STROKOVNA KOMISIJA IN OCENJEVANJE

Prijave bo ocenjevala komisija, ki jo imenuje župan.  

Prijave, ki ne bodo ustrezale razpisnim pogojem, bo komisija izločila in ne bodo predmet ocenjevanja.

Komisija bo prijave ocenjevala po naslednjih merilih.

Ime maskote: 0 do 10 točk

Povezanost z zgodovino občine Jesenice: 0 do 10 točk

Povezanost s turizmom občine Jesenice: 0 do 20 točk

Povezanost z občino Jesenice: 0 do 10 točk 

Povezanost s športom občine Jesenice: 0 do 10 točk 

Povezanost s kulturo občine Jesenice: 0 do 10 točk 

Ocena na podlagi prijave oz. ocena komisije: 0 do 30 točk

Največje možno število prejetih točk: 100 točk

Za prejetje nagrade je potrebno zbrati vsaj 60 točk.  Prve tri prijave, ki bodo dosegle največje število točk, bodo prejele nagrade. V kolikor se komisija odloči, da nobena od prijav ni sprejemljiva, se javni natečaj zaključi brez izbire. Odločitev komisije je dokončna in nepreklicna.

 

5. NAGRADE IN PRENOS PRAVIC

Prve tri prijave, ki bodo dosegle največje število točk, bodo prejele nagrade in sicer:

1. Štiridnevno letovanje v Termah Čatež v nastanitvenih kapacitetah Občine Jesenice. Vključeno je: dnevno do 6 (šest) kopalnih kart, ki omogočajo 2 (dva) časovno neomejena vstopa v zimsko ali poletno (odprta predvidoma od konca aprila do začetka oktobra) Termalno riviero dnevno. Objektu pripada toliko kopalnih kart dnevno, kolikor gostov prenočuje v objektu, vendar največ 6 (šest). Izdajanje kopalnih kart je pogojeno s prijavo bivanja/prenočevanja na recepciji Apartmajev in Kampa. Dodatna ugodnost: Vsakemu gostu v času bivanja pripada 1x obisk Savna parka za 3 ure med tednom, ponedeljek-petek, razen v terminih 01.01.-06.01.2016, 12.02.-28.02.2016, 23.04.-01.05.2016, 21.10.-01.11.2016 in 24.12.- 31.12.2016. Letna uporabnina JeseNICE bikes za 2 osebi.

2. Tridnevno letovanje v Termah Olimija v Podčetrtku v nastanitvenih kapacitetah Občine Jesenice. Vključeno je: počitniški enoti pripada toliko chip kartic dnevno, kolikor gostov prenočuje v objektu, vendar največ 5 (pet) chip kartic, ki omogočajo 2 (dva) časovno neomejena vstopa v Termalnem parku Aqualuna, v hotelskem bazenu Breza in v bazenih Termalija od 26. 4. 2016 do 30. 9. 2016. Letna uporabnina JeseNICE bikes za 2 osebi.

Za nagrade ni možno denarno izplačilo. Rezervacija termina za nagradi pod zaporedno točko 1. in 2. se izvede po predhodnem dogovoru z Občino Jesenice.

3. Dnevno kopanje v Termah Čatež za šest oseb ali Termah Olimije za pet oseb. Letna uporabnina JeseNICE bikes za 2 osebi.

Občina Jesenice postane lastnik prvo nagrajene maskote in s tem ji pripadajo vse materialne avtorske pravice ter jo lahko uporablja neomejeno. Avtorju prvo nagrajene maskote pripadajo moralne avtorske pravice.

 

6. VSEBINA PRIJAVE, ROK ZA ODDAJO IN NAČIN ODDAJE

Prijava mora vsebovati:

  1. Prijavnico, ki je del natečajne dokumentacije. Izpolnjeni morajo biti vsi zahtevani podatki (tiskana in elektronska verzija),
  2. Idejno zasnovo (tiskana in elektronska verzija),
  3. Maskoto v obliki jpg, cdr, pdf ali jpeg formatu v ločljivosti najmanj 300 dpi v barvni in črno beli verziji (elektronska verzija).

Prijave na natečaj se oddajo osebno v sprejemni pisarni Občine Jesenice ali pošljejo na naslov: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice kot priporočena pošiljka.

Rok za oddajo prijav je 20.9.2016.

Prijave morajo biti oddane v zaprti ovojnici ter ustrezno označene. Na sprednji strani ovojnice mora biti napisano: »NE ODPIRAJ – PRIJAVA  NATEČAJ MASKOTA «. Na ovojnici mora biti navedeno ime in polni naslov pošiljatelja.

Nepravilno označene in nepravočasne prispele ovojnice bodo vrnjene pošiljatelju.

 

7. INFORMACIJE O NATEČAJU

Za vse informacije o natečaju lahko pokličete gospo Aleksandro Orel na telefon 586 92 66 ali pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Zadeva št.: 322-28/2016

Tomaž Tom Mencinger

Župan

Prijavnica in izjava v spodaj priloženih dokumentih

 

Uraden popravek Natečaja za idejno zasnovo maskote občine Jesenice

Dodatne informacije

  • Veljavno od: 30.6.2016
  • Veljavno do: 20.9.2016
Prebrano 4337 krat Nazadnje urejano na četrtek, 29 september 2016 15:40