Skok na osrednjo vsebino

Javne objave

sep  2023 13

Ureditev večnamenskega igrišča na kresu (zahodno zgornje igrišče)

V sklopu participativnega proračuna za leti 2022 in 2023 je bil med drugim izglasovan predlog z naslovom Preureditev degradiranih teniških igrišč na Kresu, in sicer je bila predlagana obnova zahodnega zgornjega igrišča (dobava in vgradnja tampona s komprimiranjem, asfaltiranje podlage igrišča, označitev igrišča, postavitev dveh košev in dveh golov, dveh klopi in koša za smeti) v ocenjeni višini 20.000 €.

Občina Jesenice je v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice, upravljavcem območja Kres, predvidela izvedbo v letu 2023. Za izvedbo postopkov javnega naročanja izbire izvajalca del je bilo potrebno predhodno zagotoviti projektantske popise, kjer so bila z namenom celovitosti projekta zajeta vsa potrebna dela v z vezi z ureditvijo večnamenskega zahodnega zgornjega igrišča (vključno s pripravljalnimi deli, rušitvami, izkopi, odvozi, temeljenjem, ureditvijo robnikov, odvodnjavanjem, panelno ograjo, izvedbo elektro inštalacij ter še vrsto ostalih del, kar v predlog participativnega proračuna ni bilo zajeto, je pa ta dela potrebno izvesti) ter predvidene tudi vse nadaljnje (ločene) faze obnove igrišč.

V mesecu juniju 2023 je bilo objavljeno javno naročilo za izbiro izvajalca del, oddana oz. prejeta pa je bila ena ponudba, ki je presegala zagotovljena sredstva za ureditev večnamenskega zahodnega zgornjega igrišča. Zato bo Občina Jesenice v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice, ki je uspel pridobiti tudi določena sredstva s strani Fundacije za šport, vendar je glede na nova dejstva potrebno dogovoriti uskladitev v zvezi s tem, k izvedbi ureditve omenjenega igrišča pristopila v letu 2024, ko bodo izvedena predlagana dela v zvezi z ureditvijo same igralne površine (predlog participativnega proračuna) ter tudi vsa dodatna potrebna dela, povezana z ureditvijo večnamenskega zahodnega zgornjega igrišča in katerih ocenjena vrednost znaša (poleg sredstev v višini 20.000 €) še nekaj čez 60.000 € bruto, skupaj torej nekaj čez 80.000 €.

Predlagatelje in prebivalce prosimo za razumevanje, saj celovita ureditev predlaganega večnamenskega zahodnega zgornjega športnega igrišča zajema tudi vrsto ostalih nujno potrebnih del, s katerimi bomo pričeli v letu 2024 po predhodno uspešno izvedenem postopku javnega naročanja.

Prebrano 4110 krat Nazadnje urejano na sreda, 13 september 2023 16:25

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave