Skok na osrednjo vsebino

Javna naročila

Juliana bike je nov turistični produkt, s katerim nadgrajujejo zelo dobro sprejeto pohodniško pot okoli Triglavskega narodnega parka, ki so jo poimenovali Juliana trail. Danes so pred Planinskim muzejem v Mojstrani uradno odprli kolesarsko pot Juliana bike. Otvoritve se je poleg Maje Pak, direktorice Slovenske turistične organizacije, Jožeta Rovana iz Planinske zveze Slovenije in številnih drugih predstavnikov lokalnih skupnosti in turizma udeležil tudi župan občine Jesenice Blaž Račič.

»Občina Jesenice je stopila na pot razvoja turizma in veseli smo, da ena od treh pristopnih etap do trase Juliana bike poteka tudi skozi Občino Jesenice in da se na ta način v naši občini vključujemo v širše, regionalne projekte povezovanja in sodelovanja na področju turizma. Verjamem, da se s tem tudi na področju kolesarstva za nas odpirajo nove priložnosti«,

je dejal župan Blaž Račič (na fotografiji levo, v družbi Maje Pak, Jožeta Rovana in kolegov županov).

Številka: 14/2021-2
Datum: 28. 6. 2021

Krajevna skupnost Blejska na podlagi 10. člena Pravilnika o priznanjih Krajevne skupnosti Blejska Dobrava, objavlja

Razpis za podajo predlogov za podelitev priznanja Krajevne skupnosti Blejska Dobrava.

Predlagatelji naj utemeljene pisne predloge za podelitev priznanja, v skladu z 12. členom Pravilnika o priznanjih Krajevne skupnosti Blejska Dobrava, posredujejo do 26. 7. 2021, na naslov Krajevna Skupnost Blejska Dobrava, Blejska Dobrava 44, 4273 Blejska Dobrava ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Do roka prejete predloge bo komisija Sveta Krajevne skupnosti pregledala in Svetu KS Blejska Dobrava predlagala kandidate za podelitev priznanj Krajevne skupnosti.

Občina Jesenice je v sodelovanju s Planinskim društvom Jesenice  na praznik dneva državnosti, 25. junija,  organizirala 12. pohod na Golico. Na priljubljen vrh v Karavankah se je povzpelo več kot 350 udeležencev iz občine Jesenice, lep junijski dan pa je privabil tudi številne druge planince iz različnih krajev Slovenije. Pred kočo na Golici je bil  letos ob jubileju, 30-letnici države Slovenije program še posebej praznično obarvan . Po državni himni sta vsem zbranim pozdravne besede namenila župan Občine Jesenice Blaž Račič in predsednik Planinskega društva Jesenice Vlado Hlede. Za vedrejše razpoloženje so poskrbeli člani ansambla Antistres. Kot vsako leto so bili v pripravljenosti člani Društva Gorske reševalne službe Jesenice. Njihova pomoč ni bila potrebna  saj so vsi uspešno  opravili vzpon na vrh Golice in se varno vrnili nazaj v dolino. 

POVABILO K ODDAJI PONUDBE

 

Na podlagi 47. člena Zakona o javnem naročanju, ZJN-3a (Uradni list RS, št. 91/15 in spremembe), naročnik:

Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice

telefon: 04/5869 200

FAX: 04/5869 270

spletna stran: http://www.jesenice.si

matična številka: 5874335000

Davčna številka:  SI39795888

Transakcijski račun: SI56 0124 1010 0007 593

 

vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo:

 

Podatki o naročilu:

 Naslov naročila

 

Vrtec Jesenice, enota Julke Pibernik, energetska sanacija novega dela

 

 Vrsta postopka

Naročilo male vrednosti

 Predmet naročila

gradnje

 Mesto objave

Portal javnih naročil

 Številka objave na Portalu

 javnih naročil

JN004338/2021-W01

 Variantne ponudbe

niso dopustne in se ne bodo upoštevale

 Rok veljavnosti ponudbe

 120 dni od datuma odpiranja ponudb, kar pomeni do 17.11.2021

 

Kot ponudnik lahko v postopku oddaje javnega naročila sodeluje vsaka pravna in/ali fizična oseba, ki je
registrirana za dejavnost, ki je predmet naročila in ima za opravljanje te dejavnosti vsa predpisana dovoljenja ter
izpolnjuje vse obvezne pogoje za sodelovanje, navedene v dokumentaciji in zanjo ne veljajo omejitve poslovanja
po Zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije (Uradni list RS, št. 69/11 – UPB). Ponudbo lahko predloži tudi
skupina izvajalcev/ponudnikov – skupna ponudba. Ne glede na predložitev skupne ponudbe, ponudniki
odgovarjajo naročniku neomejeno solidarno. Skupna ponudba mora biti pripravljena v skladu z navodili iz te
dokumentacije.

 

V kolikor ponudnik nastopa s podizvajalci mora v obrazcih navesti, s katerimi podizvajalci bo sodeloval pri izvedbi
naročila. Ponudnik v razmerju do naročnika v celoti odgovarja za izvedbo prejetega naročila, ne glede na število
podizvajalcev, ki jih bo navedel v ponudbi.

 

Predmet javnega naročila je  energetska sanacija novega dela – uredita se streha in fasada s podzidkom.

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega naročila.

Ponudbene – pogodbene cene izbranega najugodnejšega ponudnika so fiksne in bodo veljale nespremenjene do izpolnitve pogodbenih obveznosti oz. dokončanja del.

 

S spoštovanjem!

 

 

Blaž Račič

                    ŽUPAN

Spoštovani občanke in občani,

ob 30. obletnici samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije vam iskreno čestitamo. Preživite lep praznik. 

Župan Blaž Račič s člani občinskega sveta, predsedniki krajevnih skupnosti in sodelavci občinske uprave

Opis predlaganega znaka-grba občine Jesenice

Grb Občine Jesenice je enak grbu mesta Jesenice, predstavljen pa je na temno modrem ščitu, na katerem je v srebrni barvi upodobljen srednjeveški znak za železo.

Njegovo motiviko pojasnjuje avtor:

Po vojni je skušalo več slovenskih občin pridobiti svoj grb. Nekatere ga še niso imele, druge so ga spreminjale iz ideoloških razlogov. Na misel mi prihajajo občine: Nova Gorica, Kranj, Tolmin, Brežice, Grosuplje, Novo mesto... Kljub profesionalnosti nekaterih rešitev novih grbov, se večina njih ni »prijela«; niso se vklopili v zbirko ostalih tradicionalnih grbov slovenskih mest in občin. Kot, da sodobnejša motivika in moderni grafično-oblikovalski prijemi niso primerni za ta namen. Zato sem se odločil, da pri zasnovi jeseniškega grba naredim tako, da bo predlagana rešitev »utopljena« v strukturo ostalih grbov slovenskih mest, bila naj bi del tradicionalne heraldične sporočilnosti. Kot oblikovalsko izhodišče sem prevzel znak za ŽELEZO iz zbirke srednjeveških znakov za takrat znane elemente. V tem znaku za železo sem razbral tudi črko »J« kot Jesenice in črko »H« kot hokej. Vse troje je temeljna konstituanta življenja v jeseniški občini.

g. Janez Suhadolc, avtor grba občine Jesenice

Osnovne barve grba občine Jesenice so:

temno modra:

  • CMYK - C: 100%; M: 80%; K: 10%
  • RAL 5003

srebrna:

  • Pantone 877C

Za uporabo grba občine Jesenice je potrebno pridobiti dovoljenje Občine Jesenice. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Kako v službo prihaja Andraž? Katere prednosti uporabe javnega potniškega prometa je izpostavil in kakšni so njegovi predlogi za izboljšanje.

Občina Jesenice je danes premierno predstavila novo podobo destinacijske znamke Jesenice, s katero se želi kot destinacija na stičišču Julijskih Alp in Karavank še močneje postaviti na turističnem zemljevidu Slovenije ter okrepiti svojo prepoznavnost kot navdihujoča gorska destinacija.

Občina Jesenice je 22. junija 2021 predstavila novo podobo destinacijske znamke Jesenice, s katero se želi kot destinacija na stičišču Julijskih Alp in Karavank še močneje postaviti na turističnem zemljevidu Slovenije ter okrepiti svojo prepoznavnost kot navdihujoča gorska destinacija.

Z novo destinacijsko znamko bomo na Jesenicah naredili nov korak v smeri  večje turistične prepoznavnosti, pozicioniranja kot trajnosti zavezane gorske destinacije in učinkovitejšega nagovarjanja aktivnih večdnevnih obiskovalcev. Celostno zasnovana identiteta znamke izhaja iz gorskega karakterja pokrajine s številnimi naravnimi lepotami ter temeljne DNK destinacije, ki jo je zaznamovalo fužinarstvo, jeklarstvo in železarstvo kot edinstvenost tega prostora.  V jedru znamke se tako odraža vzdržljivost in vztrajnost ter močan športni duh, ki je zakoreninjen globoko v lokalnih ljudeh.  Jesenice obljubljajo alpsko doživetje nekoliko drugače. Spodbujajo k pustolovskemu aktivnemu doživljanju narave, ki premika meje in prebuja obiskovalčevo jekleno voljo. Hkrati vabijo na raziskovanje industrijske dediščine območja. Čudovita gorska narava, ki obdaja mesto, ter zavezanost trajnostnemu turizmu omogočata, da s svojo edinstveno kombinacijo lastnosti Jesenice nagovarjajo aktivne raziskovalce narave ter avanturiste, ki želijo presegati sebe skozi različne športne podvige in izzive. S sloganom »Gorski utrip. Jeklena volja.« nova znamka navdušuje, motivira in nagovarja ciljne segmente na svoj edinstven način.

Vizualna podoba turistične znamke Jesenice deluje sveže in sodobno. V znaku logotipa dinamična zelena črta simbolizira strma pobočja, še posebej prepoznavne Golice, hkrati pa ima obliko hokejske palice, saj so Jesenice prepoznavne po hokeju tudi v širšem mednarodnem prostoru. V znaku so prisotni tudi poln rumen krog in trije cvetni listi, ki asociirajo na značilna polja narcis – ključavnic, po katerih so Jesenice danes tudi najbolj prepoznavne. Rumen krog asociira tudi na hokejski plošček, s premišljenim naborom barv in dinamičnih linij pa celoten logotip asociira na aktivnost, vzdržljivost, moč in naravo. Pod znakom se v logotipu nahaja zapis Jesenice, ki s svojo sivo barvo asociira na jeklarsko tradicijo tega območja in hkrati daje znamki močan in sodoben karakter.     

Snovanje celovite destinacijske znamke Jesenice in oblikovanje njene nove vizualne podobe je izvedlo podjetje LANARA Consulting, ki je specializirano za branding in trženje v turizmu.

Za uporabo logotipa pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Obveščamo, da sta bila na javnem natečaju za dve prosti delovni mesti občinskega redarja v Medobčinskem inšpektoratu in redarstvu občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica, ki je bil dne 17.5.2021 objavljen na spletnih straneh Občine Jesenice ter Zavoda RS za zaposlovanje, kandidata izbrana.

Neizbrani kandidati, ki so se uvrstili v izbirni postopek, imajo pravico do vpogleda v gradivo izbirnega postopka.

 

Župan Blaž Račič je v Kolpernu na Stari Savi sprejel najboljše učence in dijake jeseniških osnovnih šol, ki so v vseh letih osnovnošolskega oziroma srednješolskega šolanja dosegli odličen uspeh. Takih je bilo letos skupaj 45.

Občina Jesenice vse občanke in občane občine Jesenice, ljubitelje cvetja, vabi, da se pridružijo vsakoletni akciji »Najlepša cvetlična zasaditev v občini Jesenice v letu 2021«.

 

Ocenjevale se bodo naslednje kategorije:

  • cvetlične zasaditve na balkonih,
  • cvetlični vrtovi,
  • nageljni
  • okolice poslovnih objektov (terase gostinskih objektov, izložbe, ipd.) in
  • zelenjavne zasaditve.

 

Pri izboru bo komisija upoštevala vzdrževanje, barvno usklajenost, izvirnost ureditve ter celoten vtis. Predlogi se bodo zbirali v posamezni krajevni skupnosti, občani pa lahko svoje predloge sporočijo tudi po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., in sicer najkasneje do 31. 8. 2021. Predlogu je treba priložiti tudi fotografijo cvetlične oziroma zelenjavne zasaditve. Občina Jesenice bo najlepše zasaditve predstavila na jesenski zaključni prireditvi, kjer bo lastnikom podarila praktične nagrade.

 

Vljudno vabljeni, da z ocvetličenjem svojih bivalnih oz. poslovnih enot prispevate k še lepši podobi Jesenic!

MESTO. KULTURA. DOŽIVETJE!

Zgodovinska mesta Brežice, Celje, Idrija, Jesenice, Kamnik, Koper, Kostanjevica na Krki, Kranj, Metlika, Novo mesto, Piran, Ptuj, Radovljica, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Šentjur, Škofja Loka, Tržič in Žužemberk

so na novinarski konferenci v Škofji Loki predstavili

KULTURNO-GASTRONOMSKI ABONMA »POLNA ŽLICA KULTURE« 2021/2022.

Obiskujte gledališča in likovna razstavišča, privoščite si koncerte in literarne večere. Uživajte v razkošni izbiri, s katero letos obeležujemo 20-letnico Združenja zgodovinskih mest Slovenije. Praznujmo skupaj!

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave