Skok na osrednjo vsebino

Javna naročila

Geološki zavod Slovenije bo jutri, 1. oktobra, na območju zaledja izvira Urbas ponovno izvedel sledilni poskus. Raziskava je del projekta »Podrobna geološka-geotehnična in hidrogeološka karakterizacija velikih plazov v zaledju naselja Koroška Bela za potrebe izdelave stabilnostnih analiz in študijo izvedljivosti sanacijskih rešitev«, ki ga financira Ministrstvo za okolje. S poskusom bodo skušali ugotoviti značilnosti pretakanja podzemne vode, ki na tem območju pomembno vpliva na premike zemeljskih plazov. Uporabili bodo fluorescentno sledilo (natrijev fluorescein), ki se uporablja kot barvilo tudi v živilski industriji. Pričakovati je, da se bo sledilo pojavilo v razredčeni obliki v potoku Bela. Pojav sledila v vodi ni nevaren, lahko pa povzroči obarvanje vode, ki bo kratkotrajno, predvidoma nekaj dni.

 
  • Vrsta organizacije: Zavod
  • Naslov: Smrečje 55, 1354 Horjul
  • Odgovorna oseba: Polona Samec
  • Tel.: 051 304 435
  • DŠ: SI58869000
  • MŠ: 6030980000
  • TR: SI56 0316 0100 0931 624
  • Spletni naslov: www.zavetisce-horjul.net
  • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Občina Jesenice je prejela sklep Ministrstva za okolje in prostor o sofinanciranju projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju zgornje Save. Za projekt je upravičena do sofinanciranja v višini 974.963,67 €.

S 1. oktobrom 2020 opravljanje gospodarske javne službe zavetišča za zapuščene živali na območju občine Jesenice prevzema Zavetišče Horjul. Zavetišče se je na javni razpis, objavljen s strani Občine Jesenice, prijavilo kot edini prijavitelj, predstavniki Občine Jesenice pa so si zavetišče predhodno tudi ogledali in se tudi osebno seznanili z njegovim delovanjem. Koncesijsko pogodbo sta Občina Jesenice in Zavetišče Horjul na podlagi javnega razpisa sklenila za obdobje 5 let.

Najditelji zapuščenih živali na območju občine Jesenice lahko pokličejo Zavetišče Horjul na telefonsko številko 051 304 435 oz. pošljejo obvestilo o najdeni živali ter svoje kontaktne podatke na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Številka: 478-81/2018
Datum: 28.9.2020

Občina Jesenice na podlagi 9. in 52. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18 in 79/18), v povezavi z 19. členom Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 31/18), objavlja

NAMERO O SKLENITVI NEPOSREDNE POGODBE

za prodajo nepremičnine z ID znakom: parcela 2178 282/18, v izmeri 59 m2; najnižja ponudbena cena znaša 2.920,50 EUR.

Nepremična dejansko v naravi predstavlja manjšo travnato površino, ki funkcionalno dopolnjuje nepremičnino z ID znakom: parcela 2178 282/3, stanovanjska stavba Ulica Karla Prežlja 3, Koroška Bela, ki je v zasebni lasti.

Rok za oddajo izjave o interesu oziroma rok za podajo ponudbe (obrazec je priloga namere) je 20 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice. Izjava se odda na priloženem obrazcu v sprejemni pisarni Občine Jesenice, pisno na naslov: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice ali po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Kot pravočasne se bodo štele vse izjave, dostavljene na sedež Občine Jesenice do izteka 20 - dnevnega roka od objave predmetne namere, in izjave, ki bodo v navedenem roku prispele pisno na naslov ali na elektronski naslov oz. bodo oddane na pošto s priporočeno poštno pošiljko najkasneje zadnji dan poteka roka objave namere.  Nepravočasne izjave  se v nadaljnjem postopku ne bodo upoštevale.

V primeru izraženega interesa več oseb bodo opravljena pogajanja o ceni in drugih pogojih pravnega posla.

Prodajna pogodba bo sklenjena po poteku roka najmanj 20 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice. Kupnina mora biti plačana v roku 30 dni od izdaje računa, rok za plačilo celotne kupnine je bistvena sestavina pogodbe. Poleg kupnine je kupec zavezan plačati tudi stroške davka na promet nepremičnin, strošek notarske overitve podpisa prodajalca ter stroške vpisa v zemljiško knjigo v njegovo korist.

Kontaktna oseba za dodatne informacije o predmetu razpolaganja je Matej Smukavec, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., tel. št. (04) 5869 280.

Občina Jesenice si pridržuje pravico, da lahko do sklenitve pravnega posla, brez odškodninske odgovornosti, ustavi postopek.

OBČINA JESENICE 
ŽUPAN
Blaž Račič

Iz Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica obveščajo, da zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega uradnih ur na sedežu organa ne bodo opravljali. Predstavniki organa so v času uradnih ur dosegljivi preko telefona ali elektronske pošte, termini uradnih ur in kontakti pa so navedeni TUKAJ.

 

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske za prihajajočo jesen pripravlja niz kuharskih delavnic v okviru projekta KUHAM DOMAče, ki ga v celoti financira Občina Jesenice. Namen petih vodenih praktičnih delavnic je izmenjava kuharskih znanj, praks in izkušenj o jedeh, ki so jih pripravljali in uživali naši predniki. Udeleženci ne boste le opazovali, pač pa ste prijazno povabljeni k aktivnemu sodelovanju v kuharskem postopku. Ob koncu vsake delavnice bo sledila tudi pokušina jedi in elektronska izmenjava receptov. Delavnice so namenjene lokalnemu prebivalstvu, mladim in starejšim posameznikom, ki jih zanima praktična priprava domačih jedi in lokalna prehrana kot del naše kulturne dediščine.

Iz javnega komunalnega podjetja JEKO d.o.o. Jesenice občane naselij Planina pod Golico, Prihodi in Žerjavec obveščajo, da je zaradi obilnih padavin voda motna in jo je potrebno pred uporabo v prehranske namene preventivno prekuhavati. Priporočajo, da voda vre vsaj 3 minute.

Ukrep velja do preklica.

Lastnica infrastrukture, Občina Jesenice, in upravljavec javnega vodovoda, JEKO, d.o.o., obveščata uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Peričnik, da se bo od srede, 30. 9. 2020, dalje uvedla stalna dezinfekcija z natrijevim hipokloritom. Vode zaradi izvajanja tega ukrepa ni potrebno prekuhavati.

Predstavniki Občine Jesenice, ki je skrbnik kulturnih spomenikov na območju občine Jesenice, vsako leto pregledajo stanje spomenikov na območju občine Jesenice in poskrbijo za potrebno obnovo le-teh. Tako se je v preteklih dneh v Spominskem parku končala nujno potrebna sanacija spomenika na grobišču ponesrečenih graditeljev karavanškega železniškega predora leta 1904. Na spomeniku so bili restavrirani kamniti in kovinski deli (ugreznjeni kamniti robniki, kovinska plošča, ograja in križ), urejeno pa je bilo tudi območje spomenika, vključno z zasaditvijo okrasnih rastlin.

Občinski svet je na septembrski seji v drugi obravnavi potrdil strategijo razvoja turizma v občini Jesenice za prihodnje desetletno obdobje. S tem smo dobili temeljeni dokument, ki nam bo služil kot vodilo pri razvoju turistične dejavnosti v občini.

V svetovnem merilu turizem predstavlja zelo pomembno gospodarsko dejavnost, s sprejeto strategijo smo tudi v občini Jesenice prepoznali velik gospodarski pomen te dejavnosti in priložnosti, ki se nam ponujajo.

Naša občina leži med tremi najpomembnejšimi turističnimi centri na Gorenjskem (Bled, Bohinj, Kranjska Gora), kar za nas predstavlja pomembno priložnost. Če k temu dodamo še, da občina Jesenice leži med dvema zelo obiskanima turističnima točkama (soteska Vintgar, Slovenski planinski muzej v Mojstrani), lahko prepoznamo velik potencial za naše okolje.

Med 26. septembrom in 10. oktobrom potekajo dnevi evropske kulturne dediščine in teden kulturne dediščine. Dnevi evropske kulturne dediščine so skupna akcija številnih evropskih držav pod okriljem Sveta Evrope in Evropske komisije. Skoraj vsako leto se sodelujočim pridruži kakšna nova skupnost in vsako leto znova prireditelji izberejo raznovrstne teme, s katerimi skušajo domači javnosti, Evropejcem in svetu predstaviti kulturno dediščino Evrope. Letošnji že 30. Dnevi evropske kulturne dediščine in 8. Teden kulturne dediščine potekajo na temo »Spoznaj? Varuj! Ohrani.«, s čimer organizator, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, želi pri mlajši populaciji vzpodbuditi zanimanje za varovanje in ohranjanje kulturne dediščine in jim približati pojme s področja varovanja kulturne dediščine na kreativen način.

Tudi letos se akciji pridružujemo tudi na Jesenicah, kjer bodo v sklopu le-te organizirani štirje dogodki:

 

Program vseh prireditev in dejavnosti objavljamo v priponki. Vabljeni k udeležbi.

Vsako leto 26. septembra obeležujemo dan slovenskih lekarn, ki sta ga letos že 16. leto zapored pripravila Slovensko farmacevtsko društvo in Lekarniška zbornica Slovenije. Letos je bil dan posvečen moškim in tako so izdali knjižico z naslovom ''Zdravila in moški''. Knjižica, ki je brezplačno na voljo v vseh enotah Gorenjskih lekarn, bralce vodi od fizioloških posebnosti moškega skozi različna življenjska obdobja do končne andropavze. Opisane so najpogostejše zdravstvene težave moških, od raka in motenj erekcije do plešavosti in benignega povečanja prostate, hkrati pa vsebuje tudi informacije, katera zdravila ali prehranska dopolnila izbrati za ustrezne težave, na kaj je treba pri izbiri izdelkov paziti ter kam se obrniti  po nasvet in pomoč. Zanimiva tema so tudi prepovedane substance, saj so moški dvakrat bolj dovzetni za zlorabo prepovedanih substanc kot ženske.

Poleg knjižice sta v vseh enotah Gorenjskih lekarn med 25. septembrom in 3. oktobrom 2020 brezplačna tudi izdelava osebne kartice zdravil (OKZ) in pregled uporabe zdravil (PUZ).

 

 

Župan Blaž Račič se je danes v svojem kabinetu sestal z evropsko poslanko Ireno Jovevo, sicer Jeseničanko. Župan je poslanki predstavil trenutne izzive, s katerimi se srečuje občina Jesenice, med drugim sta se dotaknila tudi Splošne bolnišnice Jesenice, strategije turizma in turističnih potencialov občine ter načrtovanih razvojnih projektov. Pogovor je tekel tudi o poslanski pisarni, ki jo poslanka namerava odpreti na Jesenicah, pri čemer ji je župan ponudil vso svojo podporo.

NAMERO O SKLENITVI NEPOSREDNE POGODBE za prodajo naslednjih nepremičnin:

  • nepremičnina z ID znakom: parcela 2172 317/5, v izmeri 11 m2; najnižja ponudbena cena znaša 176,00 EUR,
  • nepremičnina z ID znakom: parcela 2172 317/6, v izmeri 35 m2; najnižja ponudbena cena znaša 560,00 EUR in
  • nepremičnina z ID znakom: parcela 2172 422/4, v izmeri 19 m2; najnižja ponudbena cena znaša 304,00 EUR.

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave