Skok na osrednjo vsebino

Javna naročila

Župan Blaž Račič si je danes v družbi ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca, poslanke Mateje Udovč in predstavnikov uprave DARS ogledal delovišče na Hrušici, kjer je turško podjetje Cengiz Insaat že začelo z izgradnjo druge cevi avtocestnega predora Karavanke.

V prostorih Gasilsko reševalne službe (GARS) Jesenice bo v teh dneh začel delovati program za spremljanje masnih pobočnih premikov nad Koroško Belo, natančneje na plazovih Urbas in Čikla. Njegovo delovanje je danes predstavnikom Občine Jesenice, GARS Jesenice in CZ Jesenice predstavil predstavnik podjetja Geo monitoringi Gregor Bahun, ki je za Geološki zavod Slovenije (GZS) vzpostavil sistem merilnih naprav za opazovanje omenjenih dveh plazov. Ta sicer poteka že več kot eno leto, zdaj pa bo program, ki ga za opazovanje plazov nad Koroško Belo uporabljajo strokovnjaki GZS in njihovi podizvajalci, nameščen tudi na GARS Jesenice. Ta zaradi vzpostavljene 24-urne dežurne službe namreč predstavlja dodatno pomoč pri učinkovitem spremljanju podatkov v realnem času. Program je bil zasnovan na podlagi dosedanjih opazovanj plazov in njihove specifike, hkrati pa so strokovnjaki Geološkega zavoda Slovenije in predstavniki Občinskega štaba CZ občine Jesenice v programu določili mejne vrednosti premikov. Program pristojne strokovnjake opozori na morebitna odstopanja, ki bi lahko pomenila aktiviranje plazov, ter jim s tem omogoči pravočasno reakcijo. S pomočjo programa, sodelovanja vseh omenjenih služb ter dogovorjenih protokolov tako zmanjšujemo morebitno ogroženost prebivalcev Koroške Bele, ki bodo lahko v primeru večje nevarnosti pravočasno in ustrezno opozorjeni.

Prejšnji četrtek je bil za Jesenice in za celotno našo lokalno skupnost pomemben dan. Zasadili smo prvo lopato, s čimer se je simbolično začelo težko pričakovano komunalno urejanje območja poslovne cone Jesenice. S slavnostim dogodkom smo zaznamovali enega najpomembnejših dogodkov letošnjega leta v naši občini in enega najpomembnejših dogodkov v mojem županskem mandatu. Lahko rečem, da smo na ta dogodek na Jesenicah čakali dolgo, celo predolgo.

Nekdanja železarska zemljišča, ki ležijo vzhodno od občinske stavbe, so bila po zatonu železarske dejavnosti v tem delu mesta prepuščena propadanju in zaraščanju. Po več desetletjih, ko je to območje čakalo na celovito ureditev in ponovno poslovno obuditev, se zdaj – ob začetku gradnje zelo pomembne infrastrukture – lahko veselimo.

  • Župan poprijel za lopato
  • Spominski dan
  • Konec meseca začetek izkopnih del v predoru
  • Na duhovniški poti ga vodi krstni zavetnik sveti Martin
  • Sončni nasmehi pod borovci Pinete
  • Z izposojenimi kolesi med petimi občinami
  • Potopni ekološki otoki še na petih lokacijah
  • Nepoboljšljiva perfekcionistka
  • Turisti so, a jih je manj kot lani

Občina Jesenice spodbuja občane k prijavi na nove razpise Ekosklada. Letos je Ekosklad naredil nekaj bistvenih sprememb, ki so dvignile višino nepovratnih sredstev za fizične osebe.

V krajevni skupnosti Podmežakla na Jesenicah so vrsto let v spomin na 10. avgust leta 1941 organizirali pohod in srečanje krajank in krajanov na Zakopih na Mežakli. Tam je bila na ta dan ustanovitev prvega okrožnega odbora Osvobodilne fronte za jeseniško-radovljiško območje. Ker bi zaradi avtobusnih prevozov na Mežaklo večini udeležencev težko zagotovili spoštovanje vseh ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, so se člani sveta krajevne skupnosti letos odločili, da delegacija obišče spominsko obeležje na Zakopih. Venec in cvetje sta položila predsednica KS Podmežakla Alma Rekić in predsednik krajevne borčevske organizacije Aleksander Jernejc.

Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica obvešča, da je včeraj popoldne prišlo do nepričakovanega izpada vseh fiksnih telefonskih linij MIR Jesenice (Telekom), zaradi česar so na stacionarnih telefonskih številkah začasno nedosegljivi.

V tem času so dosegljivi na naslednjih mobilnih številkah:

  • Vodja MIR: 051 625 069
  • Redar: 030 609 850

 

 

Jeseniški župan Blaž Račič in direktor podjetja Mapri proasfalt d.o.o. Marko Božič sta danes zasadila prvo lopato in postavila prvi robnik na začetku območja Poslovne cone Jesenice. Simbolno dejanje označuje začetek 2. faze izgradnje komunalne infrastrukture v Poslovni coni Jesenice.

POVABILO K ODDAJI PONUDBE

 

Na podlagi 47. člena Zakona o javnem naročanju, ZJN-3 (Uradni list RS, št. 91/15), naročnik:

Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice

telefon: 04/5869 200

FAX: 04/5869 270

spletna stran: http://www.jesenice.si

matična številka: 5874335000

Davčna številka:  SI39795888

Transakcijski račun: SI56 0124 1010 0007 593

 

vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo:

Podatki o naročilu:

 Naslov naročila

Obnova komunalne infrastrukture na Cesti bratov Stražišarjev - 3. faza

 

 Vrsta postopka

Naročilo male vrednosti

 Predmet naročila

gradnje

 Mesto objave

Portal javnih naročil

 Številka objave na Portalu

 javnih naročil

JN005054/2020-W01

 Variantne ponudbe

niso dopustne in se ne bodo upoštevale

 Rok veljavnosti ponudbe

05.01.2021

 

Kot ponudnik lahko v postopku oddaje javnega naročila sodeluje vsaka pravna in/ali fizična oseba, ki je
registrirana za dejavnost, ki je predmet naročila in ima za opravljanje te dejavnosti vsa predpisana dovoljenja ter
izpolnjuje vse obvezne pogoje za sodelovanje, navedene v dokumentaciji in zanjo ne veljajo omejitve poslovanja
po Zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije (Uradni list RS, št. 69/11 – UPB). Ponudbo lahko predloži tudi
skupina izvajalcev/ponudnikov – skupna ponudba. Ne glede na predložitev skupne ponudbe, ponudniki
odgovarjajo naročniku neomejeno solidarno. Skupna ponudba mora biti pripravljena v skladu z navodili iz te
dokumentacije.

V kolikor ponudnik nastopa s podizvajalci mora v obrazcih navesti, s katerimi podizvajalci bo sodeloval pri izvedbi
naročila. Ponudnik v razmerju do naročnika v celoti odgovarja za izvedbo prejetega naročila, ne glede na število
podizvajalcev, ki jih bo navedel v ponudbi.

Predmet javnega naročila je obnova in deloma izgradnja naslednje komunalne infrastrukture na območju Ceste bratov Stražišarjev (3. faza):  fekalne kanalizacije, vodovoda, plinovoda, cestne razsvetljave in elektro kabelske kanalizacije.

Dela se bodo izvajala brez gradbenega dovoljenja, saj gre za dela v javno korist v skladu s 1. odstavkom 5. člena Gradbenega zakona (UL RS, št. 61/17 in 72/17 – pop.).

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega naročila.

Ponudbene – pogodbene cene izbranega najugodnejšega ponudnika so fiksne in bodo veljale nespremenjene do izpolnitve pogodbenih obveznosti oz. dokončanja del.

 

S spoštovanjem!

 

 

Blaž Račič

                    ŽUPAN

 

Predmet prodaje je stanovanje z ID znakom del stavbe 2175-2128-3 in pripadajočo drvarnico z ID znakom del stavbe 2175-2129-13, v skupni izmeri 55,8 m2, na naslovu Cesta Borisa Kidriča 10a, 4270 Jesenice. Izhodiščna cena znaša skupaj 35.000,00 EUR. Nepremičnini se prodajata izključno skupaj. Številka energetske izkaznice: 2019-632-173-77148, veljavna do 24.11.2029. Energetski razred D (103 kWh/m2a).  Nepremičnini, ki sta predmet javnega zbiranja ponudb sta v lasti Občine Jesenice.

Namera o sklenitvi neposredne pogodbe za oddajo v najem dela nepremičnine z ID znakom: parcela 2175 1401/5, in sicer za namen vzpostavitve začasne uvozno-izvozne poti–rampe, ki bo služila potrebam transporta materiala v okviru izvedbe projekta Varnostno tehnične nadgradnje železniškega predora Karavanke, investitor Republika Slovenija, Ministrstvo za infrastrukturo; izbrani izvajalec STRABAG AG DIREKTION IC, Ingenieurtiefbau. Obseg oddaje dela predmetne nepremičnine je razviden iz priložene grafične situacije.

Člani Balinarskega kluba Jesenice so v soboto, 1. avgusta, ob spominskem dnevu občine Jesenice, na baliniščih  v Bazi organizirali tradicionalni  turnir, tokrat že 58. po vrsti. Prejšnja leta je sodelovalo šestnajst  ekip, ki nastopajo v različnih slovenskih ligah, letos pa  so se zaradi situacije s koronavirusom odločili za turnir v manjšem obsegu z udeležbo osmih ekip. Pred začetkom turnirja sta udeležence pozdravila župan občine Jesenice Blaž Račič in sekretar Športne zveze Jesenice Branko Jeršin. Zmagala je ekipa Sloge iz Ljubljane, ki je nastopila v postavi : Dušan Keber, Leopold Šulc in Janez Šinkovec. Druga je bila druga ekipa Balinarskega kluba Jesenice  v postavi : Marjan Pajsar, Emil Osmančevič in Ilija Ljubojević, tretja je bila  ekipa Bistrice pri Tržiču za katero so nastopili Simon Zupan, Jani Klemenc in Damir Pintarič. Četrto mesto je zasedla druga ekipa Balinarskega kluba Jesenice in peto mesto ekipa balinarjev Kulturno- športnega društva Hrušica.

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave