Skok na osrednjo vsebino

Javna naročila

Iz Zdravstvenega doma Jesenice obveščajo, da bo od ponedeljka, 1. 4. 2019, otroški in šolski dispanzer zaradi prenove začasno preseljen na novo lokacijo, in sicer na Upravo Zdravstvenega doma Jesenice (glavni vhod ZD - levo, poleg fizioterapije). Na tej lokaciji bo predvidoma do jeseni (september, oktober). S prenovo bodo pridobili štiri ordinacije s sestrskimi prostori, ločene čakalnice, dve prevezovalnici, prostor za izolacijo otrok z nalezljivimi boleznimi in urejen prehod za paciente iz dispanzerja v zdravstveni dom. Uprava se bo v času prenove preselila v prostore sejne sobe, v pritličju ZD Jesenice.

Zaradi selitve bo danes, 29. 3. 2019, dispanzer odprt samo do 14. ure, v popoldanskem času pa naj se pacienti v nujnih primerih obrnejo na ambulanto nujne medicinske pomoči Urgentnega centra SB Jesenice.

Zaradi narave dela ter majhnih prostorov in čakalnice kolektiv otroškega in šolskega dispanzerja prosi za razumevanje in strpnost.

Jesenice, 29. marec – Na včerajšnji seji Občinskega sveta občine Jesenice so svetniki in svetnice obravnavali 10 točk dnevnega reda. Med predvidenimi točkami je bil sicer tudi predlog rebalansa proračuna občine Jesenice za leto 2019, a ga je župan Blaž Račič umaknil s predvidenega dnevnega reda, saj ga predhodno niso obravnavala delovna telesa občinskega sveta.

1. Potrditev besedila zapisnika 2. redne seje Občinskega sveta občine Jesenice, ki je bila 24. 1. 2019
2. Predlog Zaključnega računa proračuna občine Jesenice za leto 2018 s poročilom o porabi splošne proračunske rezervacije in prerazporejanju proračunskih sredstev
3. Predlog Poročila o realizaciji Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem za leto 2018
4. Predlog Poročila o realizaciji Načrta ravnanja s premičnim premoženjem za leto 2018
5. Predlog Rebalansa Proračuna občine Jesenice za leto 2019 – PREDLAGAN SKRAJŠANI POSTOPEK
6. Predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o dodeljevanju državnih pomoči de minimis za pospeševanje malega gospodarstva v občini Jesenice – DRUGA OBRAVNAVA
7. Predlog Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem – 3. dopolnitev Načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem v lasti Občine Jesenice za leto 2019
8. Predlog soglasja k spremembi cene socialno varstvene storitve pomoč družini na domu
9. Predlog za odpis terjatev iz naslova zapadlih in neplačanih najemnin za neprofitno stanovanje
10. Volitve in imenovanja:
10.1 Predlog za razrešitev in imenovanje novega predstavnika Občine Jesenice v Svet javnega zavoda Zavod za šport Jesenice
10.2 Predlog za imenovanje predstavnika Občine Jesenice v Svetu zavetišča za zapuščene živali
10.3 Predlog za imenovanje članov Sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin za mandatno obdobje 2018 – 2022
11. Informacije, vprašanja in pobude

POVABILO K ODDAJI PONUDBE

 

Na podlagi 47. člena Zakona o javnem naročanju, ZJN-3a (Uradni list RS, št. 91/15 in spr.), naročnik:

Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice

telefon: 04/5869 200

FAX: 04/5869 270

spletna stran: http://www.jesenice.si

matična številka: 5874335000

Davčna številka:  SI39795888

Transakcijski račun: SI56 0124 1010 0007 593

 

vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo:

 

Podatki o naročilu:

 

naslov naročila

 

Ureditev vaškega jedra na Blejski Dobravi

 

vrsta postopka

Naročilo male vrednosti

področje

splošno področje

mesto objave

Portal javnih naročil

Številka objave na Portalu

javnih naročil

JN001805/2019-W01

predmet naročila

gradnje

variantne ponudbe

niso dopustne in se ne bodo upoštevale

rok veljavnosti ponudbe

14.08.2019

 

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega naročila.

Ponudbene – pogodbene cene izbranega najugodnejšega ponudnika so fiksne in bodo veljale nespremenjene do izpolnitve pogodbenih obveznosti oz. dokončanja del.

 

S spoštovanjem!

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Blaž Račič

        ŽUPAN

V tem tednu so se ponovno začela dela na regionalni cesti R2, na območju slaščičarne Metuljček in na mostu čez Jesenico. Signalizacija bo v času izvajanja del prilagojena sami izvedbi, pri tem pa javnost prosimo za upoštevanje le-te in za samo razumevanje.

Peter Papić je osnovno šolo obiskoval v Gornjem Klakarju, poklicno šolo pa v Reki. Izučil se je za strojnega ključavničarja. Leta 1953 je prišel na Jesenice. Po končanem služenju vojaškega roka se je leta 1957 zaposlil v Železarni Jesenice, v obratu vzdrževanja Javornik III.

  • Devetdesetletni jubilej in praznik Jesenic
  • Stara Sava postala državni spomenik
  • Rdeči nageljni ob dnevu žensk
  • Stopili skupaj za nova okna
  • Dan odprtih vrat v največjem podjetju
  • Zmagala Klinarjeva in Zorman
  • Ne na računalnik, raje na oder!
  • Porabimo včerajšnji krompir

Spoštovane dame in cenjeni gospodje. Spoštovani član Državnega sveta Bogomir Vnučec, cenjeni kolegi župani in drugi predstavniki sosednjih in pobratenih občin. Prijazno pozdravljeni častni občani in občinski nagrajenci, občinski svetniki in svetnice ter vsi ostali, ki ste s svojo prisotnostjo počastili naš praznik. Prisrčno dobrodošli.

Na Jesenicah je po decembrskih lokalnih volitvah zavel nov veter. Z novo energijo in s svežimi zamislimi, z znanjem in z ustvarjalnostjo smo smelo vstopili v novo leto in verjamem da – v novo obdobje občine Jesenice.

Vstop v novo ero Jesenic sovpada s praznovanjem 90. obletnice pridobitve mestnih pravic. V veliko veselje in čast mi je, da vas ob okroglem jubileju lahko pozdravim kot novi župan mesta in občine.

Jesenice letos praznujejo pomemben jubilej - 20. marca namreč praznujejo 90 let, odkar so pridobile mestne pravice, torej status mesta. Dan pridobitve mestnih pravic Jesenice še danes označujejo za svoj občinski praznik, ki je letos zaradi okroglega jubileja še posebej slavnosten.

Ob tej priložnosti bo na Jesenicah potekalo kar nekaj različnih prazničnih prireditev, s katerimi bodo Občina Jesenice in njeni javni zavodi (Glasbena šola Jesenice, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice, Ljudska univerza Jesenice, Občinska knjižnica Jesenice in Zavod za šport Jesenice) organizirali kar nekaj različnih prazničnih prireditev, s katerimi bodo obeležili 90-letnico mesta.

 

Niz prireditev se je začel že z odprtjem fotografske razstave jeseniškega fotografa Franca Črva ob 90-letnici »Šport skozi čas«. Ogled razstave je možen do 12. aprila 2019, in sicer od torka do petka, med 10. in 12. ter med 16. in 18. uro.

Jutri, 15. marca 2019, se bo uradno odprl tudi letošnji Jožefov sejem. Na sejmu z dolgoletno tradicijo, ki bo sicer potekal do torka, 19. marca, vsako leto razstavlja lepo število različnih razstavljavcev, za dobro voljo bodo organizatorji vsak dan poskrbeli tudi z glasbo, najmlajši pa se bodo lahko poveselili v bližnjem zabaviščnem parku. Uradno odprtje sejma se bo začelo ob 15. uri s pozdravnim nagovorom jeseniškega župana Blaža Račič in nastopom Pihalnega orkestra Jesenice–Kranjska Gora.

V soboto, 16. marca, bo organiziran že 12. pomladni tek, ki na plano privabi vse generacije tekačev – od najmlajših do starejših. Začetek teka bo ob 10.00 na Stari Savi.

V ponedeljek, 18. marca, bo ob 17.00 v Gledališču Toneta Čufarja potekal kviz jeseniških osnovnih in srednjih šol iz zgodovine mesta Jesenice. Tema letošnjega kviza je prav 90 let mesta Jesenice.

Dan kasneje, v torek, 19. marca, se lahko vsi zainteresirani v preddverju Občinske knjižnice ob 19.00 udeležijo predstavitve knjige in odprtja razstave »Kako so se na Jesenicah včasih igrali?«.

V sredo, 20. marca, bo ob 17.00 v Večgeneracijskem centru Gorenjske na Ljudski univerzi Jesenice potekalo srečanje z dr. Markom Mugerlijem z naslovom »Jeseničani so mi povedali«. Zbrani bodo lahko 90 let občine Jesenice doživeli skozi zgodbe devetih Jeseničanov.

Na isti dan, torej v sredo, 20. marca, pa bo kot vrhunec praznovanja v Gledališču Toneta Čufarja Jesenice potekala osrednja občinska proslava. Tematika proslave bo letos posvečena tudi okroglemu jubileju, na njej pa bodo podeljena letošnja občinska priznanja. Naziv častnega občana bo prejel Peter Papić, inovator v Železarni Jesenice, dolgoletni prostovoljec v Športnem društvu TVD Partizan Javornik–Koroška Bela ter eden od ustanoviteljev društva invalidov Jesenice. Plakete Občine Jesenice bodo prejeli ravnateljica Glasbene šole Jesenice mag. Martina Valant, predsednik Pihalnega orkestra Jesenice–Kranjska Gora Anton Justin ter dolgoletni in vidni član jeseniške ljubiteljske kulture Andrej Černe. Plaketo župana bodo prejeli predsednik HDD Sij Acroni Jesenice Anže Pogačar, prostovoljcem programa »Starejši za starejše« Društva upokojencev Jesenice ter jeseniško podjetje KOV d.o.o., priznanje župana za posebne dosežke v času šolanja pa bodo prejeli Ana Smolej, Nina Hrovat, David Bertalanič, Žiga Dvoršak in Kaja Novosel.

V četrtek, 21. marca, sledita dva dogodka. V galeriji Kosova graščina bo ob 18. uri v okviru muzejskih večerov potekala predstavitev 12. Jeseniškega zbornika, ki bo izšel prav na ta dan in bo posvečen 90. obletnici mesta. Pol ure kasneje, ob 18.30 pa v Glasbeni šoli Jesenice ob 18.30 pripravljajo abonmajski koncert dijakov in študentov glasbe.

Praznovanje občinskega praznika se bo v glasbenem duhu uradno zaključilo v soboto, 23. marca, ko bo na trgu Toneta Čufarja organiziran koncert domačinke Anje Baš s skupino. Dogajanje se bo začelo ob 20. uri.

Ob navedenih praznikih smo se v ponedeljek 11. marca 2019 odpravili v Podgorje natančneje v Gostilno Svetelj Tine s.p. Podgorje pri Kamniku, kjer so nas prisrčno sprejeli. Pripravili so nam okusno domače kosilo. To priložnost smo izkoristili za počastitev praznikov 8. marec - Dan žena, 10. marec - Dan mučenikov in 25. marec - Materinski dan. V uvodnem delu je vse prisotne matere, žene, fante in može pozdravil predsednik društva Jernej Kocjančič ter jim ob njihovih praznikih zaželel iskrene čestitke. Vse prisotne matere, žene, dekleta, fante in može smo obdarili z darili. Ob pristnem klepetu nam je popoldne hitro minilo.

 

Celotno poročilo si lahko preberete v spodaj priloženem dokumentu.

 

Namen izleta je bil, da aktivno preživimo prosti čas v objemu narave in petju ptičkov, se spoznamo med seboj, družimo ter zabavamo, izmenjamo izkušnje, ohranjanje običaja naših prednikov, ki niso poznali računalnikov …, s tem pa želimo invalidnim osebam pomagati pri vključevanju v normalno življenjsko okolje, naučiti jih samostojnega in neodvisnega življenja ter osamosvajanja od staršev, po drugi strani pa pridobivanje novih izkušenj v različnih okoljih in situacijah.

Celotno poročilo si preberite v spodaj priloženem dokumentu.

Sprejme se zaključni račun proračuna občine Jesenice za leto 2018, ki zajema predvidene in realizirane prihodke in druge prejemke ter odhodke in druge izdatke občine. Pri sestavi zaključnega računa je upoštevana členitev, ki je predpisana za sestavo proračuna. Zaključni račun zajema tudi obrazložitev zaključnega računa, katerega sestavni del so tudi podatki iz bilance stanja in pojasnilo odstopanj.

Svet KS Plavž se je dne 7.3.2019 sestal na svoji 2. redni seji.

Sprejeli so plan dela Sveta KS Plavž ter imenovali komisijo za ocvetličenje in komisijo za priznanja.

Dogovorili so se tudi za plan ogledov KS. Ugotovitve ogledov bodo sestavni del plana komunalnih del za mandatno obdobje 2018-2022 ter določitve prioritet posameznih del.

Člani sveta so bili tudi seznanjeni z aktivnostmi, ki potekajo v zvezi izgradnjo igrišča »BIBA«.

Na svetu so bile posredovane tudi pobude, predlogi in vprašanja (problematika mirujočega prometa, smetišča na Mali Mežakli, neurejene privatne površine – »bivša klavnica«ipd), katere se posredujejo ustreznim službam.

  • Devetdeset let mesta
  • Jožefov sejem
  • Spomini alpinista
  • Med maskami tudi Aljažev stolp
  • Na Dolinki gradijo malo hidroelektrarno
  • Smrad, plaz, selitev bolnišnice
  • Španov vrh naj bi živel celo leto
  • Na odru sedem razredov in profesorji

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave