Skok na osrednjo vsebino

Javna naročila, razpisi in objave

 

Občina Jesenice je oktobra namenu predala urejeno avtobusno postajališče oziroma obračališče na Cesti Toneta Tomšiča, katerega sestavni del je tudi pokrita čakalnica s petimi sedeži, košem za smeti ter stojalom za kolesa. Investicijo je Občina Jesenice prijavila na javni razpis za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti, merilom razpisa (vplivno območje postajališča, izvajanje v mestnem območju, izdelana Celostna prometna strategija, izdelana projektna dokumentacija, razpolaganje z zemljiščem) pa je ustrezala le ta investicija. Po uspešni kandidaturi pa je Občina Jesenice za izvedbo investicije prejela 40.000 € sofinancerskih sredstev, celotna vrednost investicije pa je znašala 80.000 € z DDV. Izbrani izvajalec gradbenih del, INKAING d.o.o., je gradnjo zaključil v septembru 2018, oktobra pa je bilo obračališče predano v uporabo. Namen projekta, ki je bil kot tak opredeljen tudi v javnem razpisu, je prispevek k razvoju trajnostne mobilnosti, izboljšanje kvalitete zraka in boljša povezanost urbanih območij z zaledjem ter izboljšanje kvalitete življenjskega prostora in prometne varnosti.

 

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada: www.eu-skladi.si.

Jesenice, 28. november - Občina Jesenice je prejela certifikat Branju prijazna občina, ki je namenjen spodbujanju lokalnih skupnosti za razvoj bralne pismenosti, branja in bralne kulture.

V četrtek, 22. novembra, je Lokalna akcijska skupina Občine Jesenice za preprečevanje zasvojenosti v dvorani Kolpern na Stari Savi v sklopu prireditev ob novembru, mesecu boja proti zasvojenosti, pripravila brezplačno predavanje o družinskih odnosih, ki ga je vodila predavateljica dr. Katarina Kompan Erzar, strokovnjakinja za odnose, delo z ljudmi, družino in navezanosti ter predavateljica na več fakultetah. Predavateljica je v zanimivem predavanju približno polovično zasedeni dvorani Kolpern na zelo preprost način predstavila pomen povezav med otroci in starši glede na starost otrok, kako se odnosi glede na starost vzpostavijo in kakšen je njihov pomen za nadaljnje življenje. Kot je poudarila predavateljica, namreč otroci oziroma mladostniki z odraščanjem iščejo vzorce odnosov vzpostavljene v prvih letih življenja in tako tisti z zdravimi odnosi poiščejo pomoč pri starših v težkih trenutkih, ker so od najzgodnejših trenutkov navajeni, da jim starši nudijo varno zavetje in potrebno samozavest.

V gasilskem domu na Koroški Beli je poveljnik civilne zaščite RS Srečko Šestan predstavil pripravljenost na naravne nesreče in načrte za območje nevarnih plazov nad Koroško Belo.

Občane in občanke občine Jesenice obveščamo, da bo predčasno glasovanje za drugi krog volitev za župana občine Jesenice potekalo v torek, 27. novembra, v sredo, 28. novembra, in v četrtek, 29. novembra 2018. Glasujejo lahko vsi volilni upravičenci, ki bodo na dan volitev, torej v nedeljo, 2. decembra, odsotni. Predčasno glasovanje poteka vse tri dni od 7. do 19. ure v dvorani Kolpern na Stari Savi (Fužinska cesta 2, Jesenice). S seboj je treba imeti osebni dokument, ki izkazuje osebne podatke volivca.

Ministrstvo za kulturo je na podlagi popravljenih strokovnih podlag Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (v nadaljevanju ZVKDS) OE Kranj pripravilo osnutek Odloka o razglasitvi Fužinarskega naselja Stara Sava na Jesenicah za kulturni spomenik državnega pomena, vključno s kartami območja. Ker gre za spomeniško območje, mora ZVKDS izpeljati javno obravnavo. Osnutek odloka in grafično prilogo objavljamo v priponkah.

Javna obravnava bo v organizaciji ZVKDS OE Kranj in v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo in Občino Jesenice potekala v sredo, 5. decembra 2018, ob 10.00 v banketni dvorani Kolperna na Stari Savi (Fužinska 2, Jesenice).

Morebitne pisne pripombe na osnutek odloka lahko do termina javne obravnave pošljete na naslov Občine Jesenice, C. železarjev 6, 4270 Jesenice.

 

Vljudno vabljeni.

Jeseniški hokej letos praznuje 70 let. V torek, 20. novembra 2018, sta HDD SIJ Acroni Jesenice in Skupina SIJ to pomembno obletnico obeležila s slavnostno akademijo v Kolpernu na Stari Savi.

POVABILO K ODDAJI PONUDBE

 

Na podlagi 47. člena Zakona o javnem naročanju, ZJN-3 (Uradni list RS, št. 91/15), naročnik:

Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice

telefon: 04/5869 200

FAX: 04/5869 270

spletna stran: http://www.jesenice.si

matična številka: 5874335000

Davčna številka:  SI39795888

Transakcijski račun: SI56 0124 1010 0007 593

 

vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo, na osnovi javnega naročila gradenj po postopku naročila male vrednosti za Obnovo otroškega igrišča Biba.

 

Podatki o naročilu:

vrsta postopka

Naročilo male vrednosti

področje

splošno področje

mesto objave

Portal javnih naročil

Številka objave na Portalu

javnih naročil

JN008042/2018-W01

predmet naročila

gradnje

naslov naročila

Obnova otroškega igrišča Biba

 

variantne ponudbe

niso dopustne in se ne bodo upoštevale

rok veljavnosti ponudbe

16.04.2019

 

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega naročila.

Ponudbene – pogodbene cene izbranega najugodnejšega ponudnika so fiksne in bodo veljale nespremenjene do izpolnitve pogodbenih obveznosti oz. dokončanja del.

 

S spoštovanjem!

 

 

Tomaž Tom Mencinger

                ŽUPAN

 

 

V četrtek, 15. novembra, se je na Bencinskem servisu »pri Rondoju« na Jesenicah odvijala preventivna akcija »Pripravljeni v zimo«, ki je postala tradicionalna akcija Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice, izvedena skupaj s Policijsko postajo Jesenice, Junikom– M d.o.o, Bencinskim servisom Jesenice in občinsko redarsko službo. Na akciji so obiskovalci imeli možnost pregleda ustreznosti profila pnevmatik, hladilne tekočine in brisalcev. Akcije se je udeležilo okoli 400 voznikov z jeklenimi konjički.

  • V nedeljo gremo na lokalne volitve
  • Drama, komedija in oboje skupaj
  • Pretekel je maraton v New Yorku
  • Iz Majinega domačega »piskra«
  • Pločnik ob občinski cesti na Blejski Dobravi
  • Delajte zavzeto, pojdite tudi v tujino!
  • Ogorčenje občanov nad posekom dreves
  • "Brkati" zdravstveni dom

V jeseniški enoti Centra za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica, so imeli pred dnevi velik razlog za športno slavje. Pripravili so sprejem za njihovega uporabnika Željka Najdeka z Jesenic. V začetku novembra je skupaj s športnim pedagogom centra Juretom Vajsem uspešno pretekel 42-kilometrsko razdaljo slovitega maratona v New Yorku v Združenih državah Amerike. Tako je postal prvi Slovenec, ki je kot oseba s posebnimi potrebami nastopil na tako prestižni svetovni maratonski preizkušnji.

V osrednji jeseniški gledališki dvorani so se v sredo, 14. novembra, začeli 31. Čufarjevi dnevi. Gre za uveljavljen, tudi v širšem slovenskem prostoru, festival amaterskih gledališč s tekmovalnim predznakom. Do 22. novembra se bodo vsak večer vrstile predstave, ki jih je med 26 gledališči in igralskimi skupinami izbral selektor Iztok Valič. Pomembno bo festival obogatilo šest mladinskih predstav, ki bodo na sporedu v dopoldanskem času. Na otvoritvi pred začetkom prve predstave Goli pianist v izvedbi Kulturnega društva Loški oder Škofja Loka, je publiko v dvorani najprej pozdravil predsednik organizacijskega odbora Čufarjevih dni Boris Bregant Slavnostni govornik, mag. Igor Teršar, generalni direktor direktorata za ustvarjalnost Ministrstva za kulturo, je orisal gledališko umetnost skozi zgodovino in poudaril pomembno vlogo ljubiteljskih gledaliških ustvarjalcev.

Vse predstave se na Čufarjevih dnevih potegujejo za naklonjenost strokovne žirije in občinstva. Najbolje ocenjene bodo na zaključku festivala prejele priznanja, odrasle Čufarjeve plakete, mladinske pa nagrado Nova gaz.

Razpisna komisija razpisuje prosto delovno mesto DIREKTORJA javnega komunalnega podjetja JEKO, d.o.o., s štiriletnih mandatom.

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave