Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
sep  2020 18

Zaključek projekta ureditve vaškega jedra na Blejski Dobravi

Zaključek projekta ureditve vaškega jedra na Blejski Dobravi Foto: Tomaž Sedej

Z ureditvijo vaškega jedra se je vzpostavil osrednji družabni prostor za potrebe sejemske in tradicionalne tržnice, za prodajo lokalnih kmetijskih pridelkov, prikaz obrti, običajev in kulinarike. Trg omogoča tudi izvedbo različnih tradicionalnih in lokalnih prireditev kot so žegnanje konj na Štefanovo, koledovanje, božično dogajanje pred polnočnico, praznovanje krajevnega praznika in drugih dogodkov. Urejen vaški trg prispeva k lepšemu in privlačnejšemu videzu vasi ter spodbuja in ohranja družabno življenje na podeželju, ki privablja tudi številne obiskovalce iz okoliških krajev.

Projekt Zelene rešitve, ki se je začel leta 2013 s pridobitvijo projektne dokumentacije in nadaljeval z obrtniško gradbenimi deli, znaša 140.000 evrov.

V okviru operacije Zelene rešitve je Občina Jesenice izdelala tudi zgibanko, ki je izšla ob uradnem odprtju vaškega jedra, konec avgusta 2019.

Konec leta 2020 bo LAS Gorenjska košarica objavila še zadnji javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja za programsko obdobje 2014-2020, na katerega Občina Jesenice namerava prijaviti postavitev nezahtevnega objekta ob novo zgrajenem vaškem jedru. Objekt bo namenjen za shranjevanje opreme za potrebe izvajanja različnih dogodkov. S tem bo vaško jedro v celoti obnovljeno.

Operacijo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD - izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014 - 2020.

 

 

 

 

 

Prebrano 1184 krat Nazadnje urejano na sreda, 20 januar 2021 11:36