Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jan  2022 01

Proračun občine Jesenice za leto 2022

Proračun občine je akt, s katerim so predvideni prihodki in drugi prejemki in odhodki ter drugi izdatki občine za eno leto. S tem aktom se določijo programi občinskih organov in sredstva za izvedbo teh programov. Pri določitvi proračuna občine je najprej potrebno upoštevati dani makroekonomski okvir, v katerem se določi fiskalna kapaciteta občine - ocena prihodkov.

V skladu z Zakonom o javnih financah (v nadaljevanju ZJF) in internimi akti občine je župan dolžan predlagati občinskemu svetu v sprejem proračun, ki ga sestavljajo splošni del, posebni del in načrt razvojnih programov.

Temeljne predpostavke, ki se upoštevajo za pripravo državnega proračuna, javnofinančno načrtovanje in načrtovanje razvojnih politik, so zajete v »Jesenski napovedi gospodarskih gibanj 2021«, Urada za makroekonomske analize in razvoj (v nadaljevanju: UMAR), ki jo je Vlada Republike Slovenije obravnavala in potrdila, kot podlago za javnofinančno načrtovanje in načrtovanje razvojnih politik, na svoji 92. seji, dne 16. 9. 2021. Podatki iz te napovedi so podlaga tudi za pripravo proračuna občine Jesenice za leto 2022.

Prebrano 1113 krat