Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Lokalna akcijska skupina Zgornja Gorenjska - BOJA je bila ustanovljena s skupnim ciljem uresničevanja lokalnih razvojnih potreb in doseganja zastavljenih ciljev, ki jih bomo opredeli v strategiji lokalnega razvoja. Cilj strategije razvoja je, da se oblikujejo taki ukrepi, ki bodo dejansko izboljšali življenje lokalnega prebivalstva.

Slovenska vojska se pripravlja na izvedbo mednarodne vojaške vaje Zvezda Triglava 2023, ki bo potekala od 15. maja do 2. junija na območju Bohinjske Bele, Mačkovca, Soriške planine, Ljubelja in tudi Golice.

Soteska Vintgar je po zimskem premoru ponovno odprla svoja vrata in marsikateri obiskovalec se bo odločil za obisk soteske s strani Blejske Dobrave. S podjetja Energetika ŽJ d.o.o. zato sporočajo, da so prejšnji teden pričeli z vzdrževalnimi deli na mostu v Vintgarju. V sklopu vzdrževalnih del bo zamenjana lesena povozna površina, kovinski del mostu ter ograja pa bosta peskana in novo finalno opleskana. Dela bodo predvidoma trajala do 10. 5. 2023, v tem času pa bo most popolnoma neprevozen in neprehoden, kar je tudi vidno označeno, zadrževanje na območju gradbišča pa je prepovedano.

Kot so sporočili iz Finančne uprave RS, Finančnega urada Kranj, se dokončno zapira dislocirana enota Jesenice, sektor za davke, ki se je nahajal na Spodnjem Plavžu.

Občina Jesenice bo tudi letos v času cvetenja narcis, torej meseca maja, ponovno uveljavila drugačen režim dostopa oziroma umirjanja prometa v vaseh pod Golico.

Uporabne povezave